Επίσης, η ενίσχυση του δολαρίου δημιουργεί την προσδοκία ότι θα βελτιωθεί η κερδοφορία των εταιρειών που στηρίζονται στις πωλήσεις τους στις ΗΠΑ για τα κέρδη τους.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,20%, στις 5.864,40 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX βρίσκεται στις 6.747,86 μονάδες, με κέρδη 0,41% και στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,19% στις 4.875,40 μονάδες.
Για δεύτερη μέρα, τα σκήπτρα της ανόδου κρατά ο τραπεζικός κλάδος, με τη Royal Bank of Scotland Group, τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας, να πρωταγωνιστεί.
Πέραν των τραπεζών, θετική είναι η συνεδρίαση και για το φαρμακευτικό κλάδο. Οι Citigroup και JPMorgan Chase προχώρησαν σε αναβάθμιση των συστάσεων τους για τη μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca (σε Αγορά από Διακράτηση), καθώς αναμένουν υψηλότερες πωλήσεις του σκευάσματος Crestor. Κατόπιν τούτου, σημαντική άνοδο καταγράφει η μετοχή της.
Στον κλάδο υψηλής τεχνολογία ξεχωρίζει η STMicroelectronics, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών στην Ευρώπη ανακοίνωσε ότι θα επαναγοράσει 30 εκατ. ίδιες μετοχές, αξίας 213,3 εκατ. ευρώ.



