• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
15:52 - 13 Αυγ 2012

Ταχυδρομικοί: Δεν θα πετύχει η εκποίηση των ΕΛΤΑ

Διάλογο με την κυβέρνηση με άξονα την ανάπτυξη και όχι το «ξεπούλημα», όπως χαρακτηρίζει την διαδικασία ιδιωτικοποίησής των ΕΛΤΑ, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών.

Σε ανακοίνωσή της, μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, η Ομοσπονδία σημειώνει ότι θα ξεκινήσει άμεσα εκστρατεία ενημέρωσης της κοινωνίας για τις προθέσεις της κυβέρνησης σε σχέση με τα ΕΛΤΑ, ενώ τονίζει ότι θα επιδιώξει να συνομιλήσει με όλους τους πολιτικούς, κοινοβουλευτικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς. Στόχος των ταχυδρομικών είναι η ματαίωση των σχεδίων ιδιωτικοποίησης του Ταχυδρομείου, που τη χαρακτηρίζουν «έγκλημα ενάντια στην κοινωνία, το λαό και τη χώρα».

Οι ταχυδρομικοί αποκαλούν την επιλογή ιδιωτικοποίησης του Ταχυδρομείου «παγκόσμια πρωτοτυπία», σε σχέση με το σύνολο των αναπτυγμένων χωρών, ενώ συμπληρώνουν ότι θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα, κατά τους ίδιους, τη διάλυση του πανελλαδικού ταχυδρομικού δικτύου και την αύξηση των τιμών.