• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
19:03 - 29 Νοε 2012

Η δόση θα εκταμιευτεί μετά την ολοκλήρωση του buy back ομολόγων, λέει το ΔΝΤ

Το ΔΝΤ δεν θα εκταμιεύσει την επόμενη δόση για την Ελλάδα προτού η χώρα ολοκληρώσει την επαναγορά των ομολόγων, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του ταμείου, Gerry Rice.

"H επικεφαλής του ΔΝΤ ανέφερε ότι μόλις σημειωθεί πρόοδος στην εξειδίκευση και υλοποίηση των συμφωνηθέντων δεσμεύσεων, συγκεκριμένα στην εφαρμογή της επαναγοράς χρέους, θα είναι σε θέση να συστήσει στο διοικητικό μας συμβούλιο την ολοκλήρωση της πρώτης αναθεώρησης του προγράμματος" σημείωσε ο κ. Rice.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Rice σημείωσε ότι το ΔΝΤ περιμένει ότι η επαναγορά θα έχει ολοκληρωθεί ως τις 13 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, αρνήθηκε να σχολιάσει για την συγκεκριμένη τιμή επαναγοράς που αναμένει το ΔΝΤ.

Παράλληλα, ο κ. Rice υποστήριξε ότι η συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα είναι σημαντική, λέγοντας ότι περιλαμβάνει μέτρα για μια άμεση και αξιοσημείωτη μείωση του χρέους.

Τελευταία τροποποίηση στις 29/11/2012 - 19:06