• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Αναστάτωση στη Μόρια από φήμη ότι άνοιξαν τα σύνορα
10:26 - 29 Φεβ 2020

Αναστάτωση στη Μόρια από φήμη ότι άνοιξαν τα σύνορα

Οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα και οι απειλές της Τουρκίας πως θα ανοίξουν τα σύνορα έφτασαν και στη Μόρια, αλλά κάπως... στρεβλά.

Στον καταυλισμό των αιτούντων άσυλο στη Μόρια έβγαλε διακινήθηκε η φήμη ότι ανοίγουν τα σύνορα και κάποιοι από αυτούς πορεύθηκαν προς το λιμάνι της Μυτιλήνης. Η φήμη που άγνωστο πως διαδόθηκε έλεγε ότι «άνοιξαν τα σύνορα και στο λιμάνι της Μυτιλήνης βρίσκεται πλοίο που σας περιμένει για να σας μεταφέρει στο εσωτερικό της Ελλάδας».

Στην περιοχή του Καρά Τεπέ δύναμη της Αστυνομίας έκοψε το δρόμο τους οδοιπόρους και τους οδήγησε πίσω τον καταυλισμό. Ελάχιστοι, λιγότεροι από 50 κατάφεραν να φθάσουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης απ' όπου και επέστρεψαν και αυτοί στον καταυλισμό.

Επίσης, μικρής έκτασης επεισόδια με συμπλοκές μεταξύ Σύρων και Σομαλών, ξέσπασαν το περασμένο βράδυ στον καταυλισμό της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός της Χίου. Μάλιστα κατά τiς συγκρούσεις κάηκαν σκηνές Σύρων.

Ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας παρέμεινε όλη νύχτα στον καταυλισμό για να αποτρέψει γενίκευση των συγκρούσεων.