• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Μυτιλήνη: Επιχείρηση για τη μεταφορά μεταναστών στο Καρά Τεπέ
08:42 - 17 Σεπ 2020

Μυτιλήνη: Επιχείρηση για τη μεταφορά μεταναστών στο Καρά Τεπέ

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στη Λέσβο για την μεταφορά μεταναστών στη νέα προσωρινή δομή του Καρά Τεπέ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για επιχείρηση για την προστασία της δημόσιας υγείας και με σαφές ανθρωπιστικό περιεχόμενο.

{https://www.youtube.com/watch?v=fEq2z0D5j-I&feature=emb_title}

Στην επιχείρηση συμμετέχουν και 70 γυναίκες αστυνομικοί.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έμειναν χωρίς στέγη έπειτα από την καταστροφή του ΚΥΤ στη Μόρια, διστάζουν να προσέλθουν στη νέα δομή. H είσοδος στη νέα δομή προϋποθέτει την εξέταση για κορονοϊό.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της κυβέρνησης η Λέσβος θα έχει αδειάσει από πρόσφυγες μέχρι το Πάσχα του 2021 δήλωσε στον Guardian ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Θα φύγουν όλοι. Από τους περίπου 12.000 που βρίσκονται στο νησί τώρα, προβλέπω ότι 6.000 θα έχουν μεταφερθεί στην ηπειρωτική χώρα μέχρι τα Χριστούγεννα και οι υπόλοιποι μέχρι το Πάσχα» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης στην βρετανική εφημερίδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 17/09/2020 - 08:45