• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Απαγόρευση καύσης στο σύνολο της επικράτειας λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς
09:14 - 12 Μαρ 2025

Απαγόρευση καύσης στο σύνολο της επικράτειας λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Απαγόρευση καύσης σε όλες τις περιοχές της επικράτειας αποφασίστηκε κατά την έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, λόγω του αυξημένου αριθμού πυρκαγιών που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες. 

Πιο συγκεκριμένα, μόνο χθες εκδηλώθηκαν πάνω από 70 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα με κύριο αίτιο την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών.

Η απαγόρευση καύσης- καθώς και οι ανάλογες ποινές σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις- ήδη είναι σε ισχύ. Το μέτρο θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη Τρίτη (18 Μαρτίου), λόγω των επικίνδυνων μετεωρολογικών συνθηκών (υψηλές θερμοκρασίες και πολύ ισχυροί, ενδεχομένως και θυελλώδεις άνεμοι) που θα επικρατήσουν για αυτήν την χρονική περίοδο.

Στη συντονιστική σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, εκπρόσωποι της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, της ΕΛΑΣ και των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Γενικός Διευθυντής Δασών του ΥΠΕΝ, Ευάγγελος Γκουντούφας, Περιφερειάρχες/ Αντιπεριφερειάρχες, καθώς και εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 12/03/2025 - 09:18