• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Μαυρίκης: Ποινική δίωξη για απόπειρα δωροδοκίας δικαστή
13:30 - 21 Μάι 2025

Μαυρίκης: Ποινική δίωξη για απόπειρα δωροδοκίας δικαστή

Ποινική δίωξη για δωροδοκία δικαστικού λειτουργού σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εις βάρος του Χρήστου Μαυρίκη, ο οποίος οδηγήθηκε στον ανακριτή.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Μαυρίκης συνελήφθη εχθές, Τρίτη (20/5), με την κατηγορία της απόπειρας δωροδοκίας δικαστή του Αρείου Πάγου, μετά την παράδοση σε αυτόν επιστολής, με την οποία του ζητήθηκε να παρέμβει σε εκκρεμή υπόθεση με την υπόσχεση οικονομικού ανταλλάγματος.

Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Μαυρίκης είχε γίνει για πρώτη φορά γνωστός στις αρχές της δεκαετίας του 1990 όταν είχε ομολογήσει την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των υποκλοπών επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη κατά την περίοδο 1988-1989. Για την συμμετοχή του στις υποκλοπές, από της θέση που είχε στον ΟΤΕ, καταδικάστηκε και του επιβλήθηκε ποινή πενταετούς φυλάκισης.