Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με κεφαλαιοποίηση τμήματος του υπέρ το άρτιο αποθεματικού κατά το συνολικό ποσό των 4.104.104,4 ευρώ και την έκδοση 4.560.116 νέων μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,90 ευρώ εκάστης, οι οποίες θα διανεμηθούν δωρεάν στους μετόχους με αναλογία δύο νέες μετοχές για κάθε δέκα παλαιές.
Σε ότι αφορά στην αγορά ιδίων μετοχών, αποφασίστηκε η εταιρεία να προχωρήσει στο επόμενο δωδεκάμηνο σε αγορά μέχρι ποσοστού 10% του συνόλου της μετοχών της εταιρείας με κατώτερη τιμή τα 0,50 ευρώ ανά μετοχή και ανώτερη τα 5 ευρώ ανά μετοχή.
Επίσης εγκρίθηκε η θέσπιση προγράμματος διάθεσης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών (stockoptions) με τιμή άσκησης των δικαιωμάτων τα 0,90 ευρώ ανά μετοχή ενώ θα διατεθούν μέχρι 1.000.000 μετοχές, ήτοι περίπου 4,39% του συνολικού αριθμού του μετοχικού κεφαλαίου.
Τέλος, η γενική συνέλευση έδωσε πράσινο φως για την κάλυψη με φορολογηθέντα αποθεματικά της ίδιας συμμετοχής της εταιρείας για υλοποίηση επενδυτικού σχεδίου στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου, το οποίο και αφορά στην παροχή υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας. Η ίδια συμμετοχή ανέρχεται σε 4.817.608,73 ευρώ, ήτοι ποσοστό 25% επί του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης.
Oι στόχοι για τα επόμενα χρόνια
Ο διευθύνων σύμβουλος του SATO Group, κ. Γιώργος Θεοδωρίδης, ανέλυσε τα νέα επιχειρηματικά σχέδια και τη στρατηγική της εταιρείας, υπογραμμίζοντας ότι στοχεύει στην ενίσχυση της ηγετικής θέσης της στην ελληνική αγορά επίπλων γραφείων, την κατάκτηση ηγετικής θέσης και στο έπιπλο σπιτιού και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στις διεθνείς αγορές.
Σε ό,τι αφορά στην οργανική ανάπτυξη της εταιρείας για τη διετία 2006 2007, στόχος της διοίκησης του SATO Group είναι η αύξηση των πωλήσεων κατά 10% σε ετήσια βάση. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, η διοίκηση της εταιρείας έχει θέσει ως προτεραιότητά της την ισχυρή υποστήριξη των σημερινών εμπορικών σημάτων (brand), τη δημιουργία νέων κατηγοριών προϊόντων brand, τη βελτίωση και ανάπτυξη του δικτύου της, και, τέλος, την επέκταση της μέσω εξαγορών.



