• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
13:50 - 30 Οκτ 2006

Τα εγκαίνια του Παγκόσμιου Φόρουμ για το Διαδίκτυο κήρυξε ο Πρωθυπουργός

Την έναρξη των εργασιών του πρώτου Παγκόσμιου Φόρουμ που πργαματοποείται στην Αθήνα και που έχει ως θέμα τηνΔιακυβέρνηση του Διαδικτύου, κήρυξε σήμερα οπρωθυπουργός, κ. Κ. Καραμανλής.

Στο Φόρουμ το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και διοργανώνεται από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 1.200 σύνεδροι στην «λίστα» των οποίων περιλαμβάνοινται εκπρόσωποι κυβερνήσεων, στελέχητου ιδιωτικού τομέα αλλά και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής και τεχνολογικής κοινότητας.

Κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του Φόρουμ ο κ. Καραμανλής, επισήμανε ότι το πεδίο δράσης και η πολιτική κατεύθυνση αυτής της συνάντησης για τον κόσμο του Διαδικτύου θα πρέπει να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την προαγωγή της γνώσης, της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «η προσέγγιση της διακυβέρνησης του Διαδικτύου, πρέπει να μην αποκλείει κανένα, να ανταποκρίνεται στα ερεθίσματα και τις προκλήσεις και να συνεχίσει να υποστηρίζει ένα περιβάλλον που προάγει τις καινοτομίες, τον ανταγωνισμό και τις επενδύσεις».

Στην παρέμβασή του ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος προεδρεύει του φόρουμ τόνισε ότι η Διακυβέρνηση του Διαδικτύου, δηλαδή ποιος θα ελέγχει αυτόν τον Παγκόσμιο ιστό, έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα από τα πλέον σημαντικά ζητήματα της παγκόσμιας ατζέντας και ήδη έχει διατυπωθεί ένα ευρύ φάσμα θέσεων και απόψεων.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτηρης Σιούφας, τόνισε ότι «το πόσο σημαντικό είναι αυτό το γεγονός προκύπτει από τη συμμετοχή, σχεδόν από όλες τις χώρες του κόσμου, εκπροσώπων κυβερνήσεων, μη κρατικών οργανισμών, αλλά και της πανεπιστημιακής και της ερευνητικής κοινότητας».

Επίσης, σχολίασε ότι «η πρωτοβουλία που είχε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλης Λιάπης να αναλάβει η χώρα μας αυτή την πρώτη παγκόσμια Συνέλευση για τη διακυβέρνηση του διαδικτύου, θα φανεί για όλα τα επόμενα χρόνια και για την οικονομία και για την κοινωνία και για την ανάπτυξη της παγκόσμιας κοινότητας ως γεγονός ιστορικό και σταθμός».

Η Eυρωπαϊκή Ένωση θεωρεί ότι το Internet, πρέπει πρώτα απ’ όλα, να είναι ανοιχτό και ένα σταθερό δίκτυο για όλους τους πολίτες του πλανήτη και εκτιμά ότι καμία κυβέρνηση και κανένας διακρατικός οργανισμός δεν πρέπει να έχει εμπλοκή στην καθημερινή λειτουργία του δικτύου. Η ανάμειξη κυβερνήσεων, σύμφωνα με την E.E., σε αυτό το επίπεδο, μόνον προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει ενώ μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητά του.