Όπως ανέφερε, ο ΑΔΜΗΕ έχει ήδη επενδύσει 250 εκατ. ευρώ στο έργο, επισημαίνοντας ότι η ανάκτηση αυτών των δαπανών αποτελεί προϋπόθεση για την απρόσκοπτη υλοποίησή του.
«Όταν ο ΑΔΜΗΕ απευθύνεται σε τραπεζικά ιδρύματα για χρηματοδότηση, οι δανειστές ζητούν έγγραφα που δείχνουν ότι υπάρχει ανάκτηση εσόδου», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως η δυνατότητα πρόσβασης σε δανεισμό είναι καθοριστική για τη συνέχιση του έργου.
Σε ό,τι αφορά τη διασύνδεση Κύπρου - Ισραήλ, ο κ. Μανουσάκης σημείωσε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου αναμένεται να παρουσιαστεί η μελέτη κόστους-οφέλους στις αρμόδιες αρχές της Κύπρου και του Ισραήλ.
Υπενθυμίζεται ότι το έργο Great Sea Interconnector συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με 657 εκατ. ευρώ στο σκέλος της διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου.






