• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στον ΟΑΣΘ την Παρασκευή
16:37 - 04 Οκτ 2018

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στον ΟΑΣΘ την Παρασκευή

Συνεχίζουν και την Παρασκευή τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). Το διοικητικό συμβούλιο του συνδικάτου αποφάσισε σήμερα να προχωρήσει σε νέα στάση εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 19.00 έως το πέρας της βάρδιας.  

Συνεπώς, στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή θα κυκλοφορούν λεωφορεία από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Επίσης, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν κανονικά, ενώ τη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, το συνδικάτο θα συνεδριάσει εκ νέου.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ αντιδρούν στην τροπολογία για την εκχώρηση δρομολογίων στα ΚΤΕΛ, που κατατέθηκε στη Βουλή. Σε ανακοίνωσή του το συνδικάτο καταγγέλλει «τον κατακερματισμό και την εκχώρηση αστικού έργου αποκλειστικής ευθύνης και αρμοδιότητας του ΟΑΣΘ (και του ΟΑΣΑ της Αθήνας) σε ΚΤΕΛ και άλλους ιδιώτες οδικούς μεταφορείς επιβατών».

Την απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας ζητεί το Σωματείο Τεχνικών και Εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΟΣΥ, κάνοντας λόγο για «μάσκες που έπεσαν».