Ο οίκος ένθερμα επαναδιατυπώνει τη σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς για τον ελληνικό κλάδο και την σύσταση αγοράς για την Εθνική Τράπεζα και την Alpha Bank.
Η κορυφαία της επιλογή είναι η μετοχή της Εθνικής η οποία έχει περιθώριο ανόδου 18%, καθώς η τιμή στόχος είναι στα 52 ευρώ. Η μετοχή της Alpha Bank έχει περιθώριο ανόδου 19% (τιμή στόχος 28,20 ευρώ). Πάντως σημειώνει πως και οι δύο μετοχές αποτελούν μέρος από τις βασικές επιλογές του οίκου.
Αναφορικά με τη Eurobank ο οίκος μειώνει την τιμή στόχο στα 26 ευρώ από 27 ευρώ δίνει σύσταση διακράτησης και τονίζει πως δυστυχώς λόγω της αύξησης τα κέρδη του 2008 υποχωρήσουν (dilution) κατά 10%.
Δες περισσότερα άρθρα του Reporter.gr όταν αναζητάς ειδήσεις στην Google
Οι ελληνικές τράπεζες έχουν υπεραποδόσει του ευρωπαϊκού κλάδου μετά και την τελευταία κρίση που πέρασαν οι αγορές και υπάρχει καλός λόγος αναφέρει σε χθεσινή της έκθεση η Dresdner Kleinwort. Όχι μόνο έχουν τα καλύτερα κέρδη ανά μετοχή στην Ευρώπη αλλά είναι και ανθεκτικά αυτά τα κέρδη και οι ρυθμοί αύξησης αναμένεται να διατηρηθούν.



