• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Επέστρεψε από την Ερυθρά Θάλασσα η φρεγάτα «Ψαρά»-Ετοιμάζεται η «Σπέτσαι»
14:24 - 22 Σεπ 2024

Επέστρεψε από την Ερυθρά Θάλασσα η φρεγάτα «Ψαρά»-Ετοιμάζεται η «Σπέτσαι»

Επέστρεψε το μεσημέρι της Κυριακής (22/9) στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας η φρεγάτα «Ψαρά», ολοκληρώνοντας την παρουσία της στην ευρωπαϊκή επιχείρηση ASPIDES στην Ερυθρά Θάλασσα.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, μετά τον κατάπλου της φρεγάτας στο ναύσταθμο, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτριος - Ελευθέριος Κατάρας, επέβη στο πλοίο συνοδευόμενος από τον αρχηγό Στόλου αντιναύαρχο Πολυχρόνη Κουλούρη και καλωσόρισαν τον κυβερνήτη καθώς και το πλήρωμα της φρεγάτας συγχαίροντας τους για την επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής.

Εντός Σεπτέμβριο αναμένεται να αποπλεύσει για την Ερυθρά Θάλασσα για να συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή επιχείρηση EUNAVFOR ASPIDES η φρεγάτα «Σπέτσαι».

Υπενθυμίζεται ότι η φρεγάτα «Ψαρά» μαζί με δύο ακόμη πολεμικά πλοία της επιχείρησης Aspides συνόδευσε το δεξαμενόπλοιο Sounion, το οποίο έπλεε ακυβέρνητο, με φλεγόμενο το κατάστρωμα του μετά την επίθεση που δέχθηκε από τους Χούθι στις 21 Αυγούστου.