• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Αγγ. Φράγκου: Οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις αλλάζουν τη ναυτιλία
07:54 - 06 Απρ 2026

Αγγ. Φράγκου: Οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις αλλάζουν τη ναυτιλία

Στις αυξημένες γεωπολιτικές πιέσεις και στις ανακατατάξεις του διεθνούς περιβάλλοντος με επίκεντρο την ασφάλεια στάθηκε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Partners, Αγγελική Φράγκου, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η εταιρεία στο Τόκιο.

Η κ. Φράγκου υπογράμμισε ότι οι δυνάμεις που οδηγούν τις σημερινές αλλαγές δεν είναι προσωρινές, αλλά έχουν δομικό χαρακτήρα και πρόκειται να παραμείνουν. Όπως ανέφερε, οι εξελίξεις αυτές μπορεί να μην ελέγχονται, μπορούν όμως να γίνουν κατανοητές, να ενταχθούν στον στρατηγικό σχεδιασμό και να μετατραπούν σε πλεονέκτημα.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη σημασία των σταθερών και μακροχρόνιων συνεργασιών μέσα σε ένα περιβάλλον διεθνούς αβεβαιότητας, σημειώνοντας ότι σε αυτή τη νέα πραγματικότητα η επιτυχία μπορεί να στηριχθεί μόνο σε αξιόπιστους εταίρους με διάρκεια στο χρόνο.

Ο πρόεδρος της Imabari Shipbuilding Co Ltd, Yukito Higaki, ανέφερε ότι οι στρατηγικές πρωτοβουλίες του Ομίλου Navios λειτουργούν ενθαρρυντικά για την ανάπτυξη της ιαπωνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, προσθέτοντας ότι η συνεργασία των δύο πλευρών αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από όλο το φάσμα της ιαπωνικής ναυτιλιακής κοινότητας, μεταξύ των οποίων πλοιοκτήτες, ναυπηγεία, εμπορικοί οίκοι και χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί.