"Επέστρεψε" στην περιοχή του 1,34 το κοινό ευρωπαικό νόμισμα στις πρώτες συναλλαγές της εβδομάδας και μάλιστα "κατρακύλησε΄' σε χαμηλό τριών εβδομάδων, έπειτα από την αποτυχημένη δημοπρασία 5ετών και 30ετών τίτλων της Ιταλίας, για την οποία οι σχετικές εκτιμήσεις αισιοδοξούσαν.
Ειδικότερα, το ποσό των 5,176 δισ. ευρώ συγκέντρωσε το ιταλικό δημόσιο από τη σημερινή δημοπρασία κρατικών ομολόγων, που αφορούσαν επανέκδοση 5ετών και 30ετών τίτλων του 2009 και 2010. Το επιτόκιο για τα 5ετή αυξήθηκε οριακά στο 3,77%, ενώ η υπερκάλυψη της προσφορά ανήλθε στις 1,4 φορές. Για τα 30ετή, το επιτόκιο επίσης αυξήθηκε από 4,8% στο 5,51%, ενώ η υπερκάλυψη ήταν 2,06 φορές.
Η αρνητική έκβαση της ιταλικής έκδοσης ομολόγων επαναφέρει στο "προσκήνιο" εκ νέου ανησυχίες σχετικά με την πορεία της παγκόσμιας κρίσης χρέους και μάλιστα την ώρα που αναμένεται η έναρξη των διεργασιών του συμβουλίου Eurogroup στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια του οποίου οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωπαικής περιοχής θα προσπαθήσουν να προετοιμάσουν το "'εδαφος" ενόψει της επικείμενης Συνόδου Κορυφής στις 13 Μαρτίου. Στο "τραπέζι" του εν λόγω συμβούλιου σήμερα και αύριο θα "πέσουν" τα ζητήματα για την ενίσχυση της χρηματοδότησης του Ευρωπαικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ και η επιμήκυνση του ελληνικού δανείου θα βρεθεί στο επίκεντρο.