• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Νέα χαμηλά έξι μηνών στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων
12:15 - 24 Μάι 2016

Νέα χαμηλά έξι μηνών στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Σε νέο χαμηλό έξι μηνών βρίσκονται σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι αυτό αντικατροπτρίζει την αισιοδοξία των επενδυτών για πρόοδο στις συζητήσεις έπειτα από την ψήφιση των μεταρρυθμίσεων στην ελληνική Βουλή.

Οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων υποχωρούν κατά 2,2 μονάδες βάσης στο 7,33%, σε νέο χαμηλό έξι μηνών, με το spread έναντι των γερμανικών ομολόγων να διαμορφώνεται στις 718 μονάδες βάσης, το μικρότερο που έχει σημειωθεί το τελευταίο εξάμηνο.

Ωστόσο, οι αναλυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, καθώς ένα από τα βασικά ζητήματα είναι η ελάφρυσνη του χρέους και στο ζήτημα αυτό οι αποστάσεις παραμένουν μεγάλες μεταξύ του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων.