• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
10:55 - 26 Φεβ 2007

Αμετάβλητο το ποσοστό της επένδυσης των ταμείων στο Χ.Α

«Δεν πρόκειται να μεταβληθεί το ποσοστό της επένδυσης των ασφαλιστικών ταμείων προς στο Ελληνικό Χρηματιστήριο». Αυτό τόνιζαν πριν από λίγο κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας, επισημαίνοντας ότι στην περίπτωση που το ποσοστό αυτό μεταβαλλόταν – το οποίο αυτό σήμερα ανέρχεται στο 23% και αποτελεί το μέγιστο ύψος της επένδυσης που μπορούν να επενδύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία στο Χ.Α. από τα αποθεματικά τους - τότε η αναπροσαρμογή αυτή θα ήταν προς στα κάτω και όχι προς στα πάνω.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, στη συνάντηση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη με τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σάββα Τσιτουρίδη Τσιτουρίδη συζητήθηκε το θέμα της διαμόρφωσης κοινών κανόνων λειτουργίας για την διαχείριση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών κ. Γιώργος Μέργος και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Αλέξης Πιλάβιος.

Μ. Χριστοδούλου