• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
12:48 - 04 Μάι 2007

Επισπεύδονται οι αλλαγές στη διαχείριση των Ταμείων - Την ερχόμενη εβδομάδα η απάντηση της ΝΑΜ

Δες περισσότερα άρθρα του Reporter.gr όταν αναζητάς ειδήσεις στην Google

Την κατάργηση της ειδικής γραμματείας διαχείρισης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και την ανάθεση αυτής στο νέο γενικό γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης κ. Δημοσθένη Μαμμωνά αποφάσισε σήμερα ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Βασίλης Μαγγίνας.

Παράλληλα, επισπεύδεται η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τον τρόπο επένδυσης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων από 30 Ιουνίου που είχε εξαγγείλει αρχικά η κυβέρνηση στις 20 Μαΐου. Σημειώνεται οτι το νέο θεσμικό πλαίσιο δε θα ισχύσει από τότε, αλλα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Την επόμενη εβδομάδα η απάντηση της North

Την ίδια στιγμή που συνεχίζεται ο «μαραθώνιος» των διαβουλεύσεων σε νομικό επίπεδο μεταξύ της JP Morgan και της εταιρίας διαχείρισης κεφαλαίων North Asset Management αναφορικά με την πρόταση επιστροφής του δομημένου ομολόγου που έχει υποβάλει ο διεθνής επενδυτικός οίκος, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει «εφεδρικό» σενάριο στην περίπτωση που η απάντηση της NAM είναι αρνητική. Νεώτερα αναμένεται να υπάρχουν στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Όπως επισημαίνουν στο «R» κύκλοι του οικονομικού επιτελείου πρόθεση της κυβέρνησης στην περίπτωση που η North Asset Management ( συμφερόντων του κ. Γ. Παπαμαρκάκη) κάνει πίσω στην επαναγορά του δομημένου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ είναι να κινηθεί δικαστικά.

Την εναλλακτική αυτή λύση θα εξετάσει βέβαια η κυβέρνηση μετά την οριστική απάντηση που θα δώσει η JP Morgan στο οικονομικό επιτελείο σχετικά με το τι ακριβώς θα πράξει η ΝΑΜ απέναντι στην πρωτοβουλία του αμερικανικού οίκου για επαναγορά του δομημένου ομολόγου στην τιμή δηλαδή την οποία το πούλησε, δηλαδή στο 92,95% της ονομαστικής του αξίας.

Τονίζεται ότι η North Asset Management του Γ. Παπαμαρκάκη, αποτελεί το δεύτερο κατά σειρά κρίκο της «αλυσίδας» που αγόρασε το δομημένο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ στο 92,95% της ονομαστικής του αξίας και το πούλησε στο 99,90% με το συνολικό κέρδος για την τελευταία εταιρία να φθάνει τα 19,46 εκατ. ευρώ.