Ήδη η τιμή της μεγαβατώρας τον Οκτώβριο διαμορφώνεται στα 200 ευρώ, την ώρα που για τον μήνα Σεπτέμβριο ήταν στα 134 ευρώ, κάνοντας αναπόφευκτες τις ανατιμήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος.
Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει κρατικές επιδοτήσεις, αλλά και πάλι, με το ράλι των τιμών, η επιβάρυνση των νοικοκυριών παραμένει σημαντική.
Είναι ενδεικτικό ότι, όπως αναφέρεται και σε ρεπορτάζ του Open, η κρατική επιδότηση για τον Οκτώβριο καλύπτει 6 λεπτά ανά κιλοβατώρα, την ώρα που η τιμή της διαμορφώνεται πλέον στα 20 λεπτά.
Ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αύξηση της επιδότησης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα παρακολουθεί την αύξηση των τιμών μήνα - μήνα και αν χρειαστεί θα παρέμβει.
Και ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση προβληματίζεται για το πώς θα αποφευχθεί η μετακύληση του πολύ μεγάλου ενεργειακού κόστους στην παραγωγή των προϊόντων.
Ανατιμήσεις- φωτιά αναμένονται και στους λογαριασμούς του φυσικού αερίου, οι οποίες μπορεί να φτάσουν και το 200%, ακόμα και μετά την έκπτωση 15%.
Πάντως, ο κ. Σκρέκας προανήγγειλε ότι για τα ευάλωτα νοικοκυριά θα λειτουργήσει τετραψήφιος αριθμός SOS ενεργειακής αλληλεγγύης, ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες και να υπάρξει άμεση επανασύνδεση σε περίπτωση διακοπής ρεύματος λόγω οφειλών.







