Με βάση εκτιμήσεις της αγοράς η απόδοση στην δευτερογενή αγορά διαμορφώνεται στα 4,29%, ωστόσο εκτιμάται ότι η απόδοση της δημοπρασίας θα προσδιοριστεί κοντά στα 4,20%.
Ως συνήθως οι βασικοί διαπραγματευτές αγοράς δηλαδή οι τράπεζες που συμμετέχουν στις δημοπρασίες θα υποβάλλουν μεγάλες προσφορές καισε σχετικά υψηλές τιμές με στόχο να απορροφήσουν αξιόλογο ποσοστό της δημοπρασίας και παράλληλα να ενισχύσουν τις θέσεις τους στην σειρά κατάταξης που διατηρεί η ΤτΕ για τους primary dealers.
Συνολικά οι προσφορές εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τις 3 φορές ως αποτέλεσμα του ενδιαφέροντος των ξένων για τα ελληνικά ομόλογα.
Π. Λεωτσάκος
Στα επίπεδα των 4,20% αναμένεται να διαμορφωθεί η απόδοση των 5ετών ομολόγων που δημοπρατούνται αύριο Τρίτη. Το υπουργείο Οικονομίας επιδιώκει να αντλήσει συνολικά 1,5 δις ευρώ ενώ το κουπόνι διαμορφώνεται στα 4,10%. Σημειώνεται ότι η δημοπρασία αποτελεί επανέκδοση των 5ετών ομολόγων.



