Πρόκειται για τροποποίηση της παραγράφου 1 του άρθρου 290 της αγορανομικής διάταξης14/89, η οποία ορίζει συγκεκριμένο τρόπο σήμανσης των προϊόντων και απαγορεύει, για οποιονδήποτε λόγο και με οποιονδήποτε τρόπο, την ανάμιξη των οπωρολαχανικών με ομοειδή προϊόντα διαφορετικών ποιοτικών κατηγοριών, ποικιλιών και χωρών προέλευσης ή τόπων παραγωγής.
Επίσης απαγορεύεται στους εισαγωγείς-χονδρεμπόρους, χονδρεμπόρους και λιανοπωλητές να προβαίνουν με οποιονδήποτε τρόπο στην ανασυσκευασία των ανωτέρω προϊόντων.
Η εμπορία-διακίνηση και η διάθεσή τους από εισαγωγείς-χονδρεμπόρους και χονδρεμπόρους διενεργείται υποχρεωτικά από τις αρχικές συσκευασίες εισαγωγής ή προμήθειας και απαγορεύεται η εμπορία-διακίνηση-διάθεση οπωρολαχανικών, εφόσον δεν υφίστανται επί των αρχικών μέσων συσκευασίας στην ελληνική γλώσσα, συγκεκριμένες σημάνσεις.



