• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Την άμεση εκταμίευση της δόσης ζήτησε από τους Ευρωπαίους ο Σαμαράς
17:56 - 13 Νοε 2012

Την άμεση εκταμίευση της δόσης ζήτησε από τους Ευρωπαίους ο Σαμαράς

Τις εξελίξεις γύρω από το ελληνικό πρόγραμμα και την έκθεση της τρόικας συζήτησαν κατά τη συνάντησής τους στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο κ. Σαμαράς θα τονίσει στους ευρωπαίους αξιωματούχους την ανάγκη να υπάρξει τελική απόφαση στη νέα συνεδρίαση – ορόσημο για την ελληνική υπόθεση του Eurogroup που ορίστηκε για την ερχόμενη Τετάρτη 20 Νοεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να πιέσει τον πρόεδρο της Κομισιόν να αποδεσμευτεί γρήγορα η δόση και να μην συνεχιστούν οι καθυστερήσεις που έχουν μετατρέψει σε αρνητικό το κλίμα για την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός συναντάται αυτή την ώρα με τον επίτροπο προϋπολογισμού της Ε.Ε. Λεβαντόφκσι, ενώ αργότερα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ευρωπαικού συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Μετά από αυτές τις συναντήσεις, ο Α. Σαμαράς θα μεταβεί στον χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου φιλοξενείται η σύνοδος των χωρών της νότιας και της ανατολικής Ευρώπης, που τάσσονται υπέρ της διατήρησης και της ενίσχυσης των ευρωπαϊκών πολιτικών για την οικονομική και κοινωνική συνοχή.

Τελευταία τροποποίηση στις 13/11/2012 - 18:01