• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Ν.Τόσκας:Αντί για ευχαριστώ που διαθέσαμε όλα τα μέσα υπήρξε κριτική
11:34 - 11 Αυγ 2017

Ν.Τόσκας:Αντί για ευχαριστώ που διαθέσαμε όλα τα μέσα υπήρξε κριτική

Προβληματισμένος φαίνεται να είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Κάποιες φωτιές με προβληματίζουν πολύ, μήπως δεν είναι τόσο αθώες και κάποιοι έχουν άλλα στο μυαλό τους»

Επιπλέον τόνισε πως «Με προβληματίζουν οι δύο εμπρησμοί μέσα σε δύο μέρες στο Άλσος Βεΐκου και άλλον έναν στην Καισαριανή, στους πιο δασωμένους αστικούς ιστούς της Αθήνας». Παράλληλα ο υπουργός έσπευσε να προσθέσει ότι «έχουμε χρησιμοποιήσει αυτές τις μέρες, που είναι και οι άνεμοι έντονοι, την αστυνομία, την ασφάλεια ακόμη και την αντιτρομοκρατική, για να αποτρέψουμε κάποιους, που έχουν άλλα στο μυαλό τους».

Κάνοντας έναν συλλογικό απολογισμό του πρώτου μισού της αντιπυρικής περιόδου, ο κ. Τόσκας δήλωσε ότι «υπήρξαν και κάποιες μεγαλύτερες πυρκαγιές, υπήρξε και κάποια επικοινωνιακή εκμετάλλευση, υπήρξε και μία μοναδική περίπτωση στα δύο χρόνια που είμαι στο υπουργείο, που αντί για ευχαριστώ που διαθέσαμε όλα τα μέσα υπήρξε κριτική».

Επίσης ο κ. Τόσκας προσθέτει πως «Κάθε μέρα ξεσπούν πολλές πυρκαγιές και η προσπάθεια αυτής της περιόδου είναι να κατασβηστούν με την έναρξή τους, γι' αυτό χρησιμοποιούνται φέτος τα μικρά αεροσκάφη πετζετέλ, που ήταν ξεχασμένα για πάρα πολλά χρόνια και συντηρήθηκαν, αλλά και οι επίγειες δυνάμεις».

«Αυτά είναι τα μέσα που έχουμε -τα αεροπλάνα του 1973 και αυτά τα νεότερα καναντέρ του 2000, που ενεργούν τώρα στην Αλβανία- με αυτά κάνουμε ό,τι μπορούμε», συνέχισε παρατηρώντας ότι «τα χρόνια που έπρεπε να ανανεωθεί αυτός ο στόλος και που περίσσευαν τα χρήματα δεν έγινε απολύτως τίποτα, ούτε οργανωτικά καν, ούτε οι δομές δεν άλλαξαν, προκειμένου να προσαρμοστούν στα καινούρια κλιματολογικά δεδομένα».

Ο αναπληρωτής υπουργός μίλησε ακόμη για αύξηση του αριθμού των στρατιωτικών ελικοπτέρων που χρησιμοποιούνται. «Ένας μεγάλος αριθμός και ελικοπτέρων σινούκ έχει χρησιμοποιηθεί και αυτό φυσικά με τη βοήθεια του ΥΠΕΘΑ και των ενόπλων δυνάμεων, γιατί χωρίς αυτές δε θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα στις δασικές πυρκαγιές», εξήγησε, προσθέτοντας ότι «προσανατολιζόμαστε τα επόμενα χρόνια σε ευρύτερη χρησιμοποίηση μέσων και στρατιωτικών και άλλων, γιατί και τα καναντέρ έχουν γεράσει και οι πυρκαγιές έχουν διαφοροποιηθεί».

Τελευταία τροποποίηση στις 11/08/2017 - 11:42