• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Το Oruc Reis βγήκε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα
20:06 - 12 Αυγ 2020

Το Oruc Reis βγήκε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα

Κατά τις 19.20 το απόγευμα το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis εξήλθε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, και κινείται εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Το τουρκικό σκάφος βρίσκεται ακόμα στα όρια της παράνομης NAVTEX, με ποντισμένα στα καλώδια του, και κρατώντας βορειοανατολική πορεία με ταχύτητα 4 κόμβων. Συνοδεύεται από μικρό τουρκικό στολίσκο. Την πορεία του Ορούτς Ρέις παρακολουθούν στενά τα ελληνικά πολεμικά πλοία.

«Καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη. Το έχουμε, εξάλλου, αποδείξει στην πράξη. Και θα το αποδείξουμε ξανά εάν χρειαστεί» διεμήνυσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο έκτακτο διάγγελμά του από το Μέγαρο Μαξίμου.

O πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών έχουν τις τελευταίες ώρες διπλωματικές επαφές με διεθνείς αξιωματούχους.