• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Εκτός ΕΣΥ από 31 Μαρτίου οι ανεμβολίαστοι
11:04 - 31 Ιαν 2022

Εκτός ΕΣΥ από 31 Μαρτίου οι ανεμβολίαστοι

Όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 31 Μάρτιου δεν θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες στο σύστημα υγείας διεμήνυσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας (31/1).

Θέση του υπουργείου Υγείας είναι να μείνουν εκτός ΕΣΥ όσοι υγειονομικοί δεν εμβολιαστούν, σημείωσε.

«Μέχρι τέλος Μαρτίου θα υπάρξει μία γενική ρύθμιση για το αν θα παραμείνουν στο σύστημα. Όσον αφορά την συμπληρωματική δόση αυτή δεν σχετίζεται με την αναστολή εργασίας», είπε.

Για την πορεία της πανδημίας, ο κ. Πλεύρης είπε πως «από εδώ και στο εξής πρέπει πλέον να οδηγούμαστε στην πλήρη αποκλιμάκωση των μέτρων γιατί η Όμικρον έχει μικρότερη νοσηρότητα από τη Δέλτα αλλά και γιατί είναι τέτοια η μεταδοτικότητά της που ό, τι μέτρα και να πάρουμε δεν μπορούμε να την περιορίσουμε».

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως στη χώρα μας τα μέτρα είναι αρκετά ήπια και αυτά που έχουν παραμείνει προς συζήτηση στην πραγματικότητα είναι τα γήπεδα και η διασκέδαση.

«Πιστεύω πως τα μέτρα θα επαναξιολογούνται εβδομάδα με την εβδομάδα. Όσο φαίνεται μία σταθεροποίηση, πηγαίνουμε και σε αποκλιμάκωση. Η πρόθεση μας είναι να αποκλιμακώνονται μέτρα και να μένουν τα απολύτως απαραίτητα».

Τελευταία τροποποίηση στις 31/01/2022 - 11:49