• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Μητσοτάκης: Δεν δεχόμαστε τον ιστορικό αναθεωρητισμό με τη χρήση βίας
20:29 - 23 Φεβ 2022

Μητσοτάκης: Δεν δεχόμαστε τον ιστορικό αναθεωρητισμό με τη χρήση βίας

Την ευρωπαϊκή ενότητα και αλληλεγγύη στην Ουκρανία, η εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της οποίας έχει παραβιαστεί, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρέμβασή του στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη Κορυφής του ΕΛΚ, που συγκάλεσε ο Ντόναλντ Τουσκ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε τον ιστορικό αναθεωρητισμό με τη χρήση βίας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Επανέλαβε ακόμη, εν όψει της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ουκρανία, ότι η Ευρώπη πρέπει να βρει κοινή απάντηση στην αύξηση των τιμών ενέργειας.

«Και αυτό αφορά τόσο την επιβάρυνση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όσο και την ανάγκη να μην είναι η Ευρώπη εξαρτώμενη από τις διακυμάνσεις των τιμών του φυσικού αερίου και να αναζητήσει εναλλακτικές πηγές ενέργειας», κατέληξε ο πρωθυπουργός.