• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
11:39 - 07 Ιαν 2013

Προθεσμία έως τα τέλη Γενάρη για τις συμπληρωματικές δηλώσεις εισοδήματος

Αφορά φορολογούμενους που παρουσιάζουν διαφορές μεταξύ εμβασμάτων και δηλωθέντων εισοδημάτων.

Προθεσμία έως το τέλος Ιανουαρίου δίνει το υπουργείο Οικονομικών στους φορολογούμενους, στους οποίους διαπιστώθηκαν διαφορές μεταξύ των εμβασμάτων που έχουν στείλει σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό την τελευταία τριετία και των δηλωθέντων εισοδημάτων τους, να υποβάλουν συμπληρωματικές δηλώσεις εισοδήματος εφόσον δεν μπορούν να τις δικαιολογήσουν.foros070113

Από τις αρχές Φεβρουαρίου, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών θα αποστείλει νέες επιστολές προς τους φορολογούμενους αυτούς, στις οποίες θα αναγράφονται οι διαφορές μεταξύ καταθέσεων και των εισοδημάτων τους και θα καλούνται να καταβάλουν φόρο 45% επί των διαφορών αυτών, αφού θα θεωρηθεί ότι είναι εισόδημα που δεν δηλώθηκε στην εφορία.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για 25.500 φορολογούμενους, οι οποίοι την τελευταία τριετία έστειλαν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς τους στο εξωτερικό, αλλά από τις διασταυρώσεις που έγιναν από την ΓΓΠΣ προέκυψε ότι τα ποσά αυτά δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.

Τελευταία τροποποίηση στις 07/01/2013 - 17:16