ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η έκτακτη συνέλευση του Ομίλου ΟΤΕ Κύριο

09:00 - 07 Δεκ 2020 | Αναλύσεις
Η έκτακτη συνέλευση του Ομίλου ΟΤΕ
Σήμερα στις 14.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση του ομίλου ΟΤΕ για τη δημιουργία τριών νέων θυγατρικών εταιρειών.

Αυτές αφορούν τους κλάδους εξυπηρέτησης πελατών, καταστημάτων και τεχνικών υπηρεσιών πεδίου, οι οποίοι απορροφούνται από την Cosmote e-Value, τη «Γερμανός» και την Cosmote Τεχνικές Υπηρεσίες (Cosmote Technical Services), αντίστοιχα.

Πρόκειται για τυπική διαδικασία, αφού οι σχετικές εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί εδώ και πολλούς μήνες, με τις νέες εταιρείες να αναμένεται να ξεκινήσουν την λειτουργία τους στις αρχές του 2021. Αλλά σε πρακτικό επίπεδο ο όμιλος αποκτά πιο ορθολογική δομή και αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε καλύτερες επιδόσεις για όλους, πελάτες, εργαζόμενους, εταιρεία και μετόχους.

«Αυτή η κίνηση θα εξορθολογήσει τις λειτουργίες του Ομίλου μας και θα ενισχύσει την αποδοτικότητα και την ευελιξία των τριών τομέων», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ (φωτο), κατά την πρόσφατη ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.

Υπενθυμίζεται ότι έσοδα του ομίλου ΟΤΕ για το γ΄ τρίμηνο του 2020 διαμορφώθηκαν σε 1,004 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας οριακή πτώση 0,8%. Στην Ελλάδα, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 1,1%, στα 763 εκατ. ευρώ κυρίως λόγω του αντικτύπου του κορονοϊού στον τουρισμό στις υπηρεσίες roaming.

Η απώλεια των εσόδων από την κινητή αντισταθμίστηκαν από τις ευρυζωνικές συνδέσεις και τα έργα ICT. Τα στελέχη του ομίλου εκτίμησαν ότι η εικόνα του δ’ τριμήνου θα είναι καλύτερη, καθώς τα έσοδα roaming δεν είναι τόσο πολλά κατά τους χειμερινούς μήνες, ακολουθώντας την πορεία του τουρισμού.

Τέλος, τα συνολικά λειτουργικά έξοδα του Ομίλου, εξαιρουμένων των αποσβέσεων, των απομειώσεων και των επιβαρύνσεων που σχετίζονται με κόστη αναδιοργάνωσης (κυρίως Προγράμματα Εθελούσιας Αποχώρησης) και μη επαναλαμβανόμενες νομικές υποθέσεις, διαμορφώθηκαν σε €611,4 εκατ. το γ’ τρίμηνο του 2020, σημειώνοντας μείωση κατά 1,2% σε σχέση με το γ’ τρίμηνο του 2019, αποτυπώνοντας πρωτοβουλίες εξορθολογισμού του κόστους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.