ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αύριο εκπνέει η προθεσμία δήλωσης επιπτώσεων πανδημίας των εισηγμένων

10:59 - 14 Δεκ 2020 | Αναλύσεις
Αύριο εκπνέει η προθεσμία δήλωσης επιπτώσεων πανδημίας των εισηγμένων
Αύριο, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, εκπνέει η προθεσμία που έχει δώσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις εισηγμένες για γνωστοποίηση στο επενδυτικό κοινό σημαντικών πληροφοριών για τις επιπτώσεις της πανδημίας στα οικονομικά δεδομένα και στις προοπτικές τους.

Όπως έχει τονίσει σε σχετικό έγγραφο, στις ανακοινώσεις θα πρέπει να αναφέρονται «οι επιπτώσεις από την εξάπλωση της πανδημίας στα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη τους, στις προοπτικές και στην χρηματοοικονομική τους κατάσταση».

Αναλυτικότερα:

α) τα έσοδα από πωλήσεις, τα κέρδη προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA), για το γ' τρίμηνο της χρήσης 2020 και σε σωρευτική βάση, καθώς και τα συγκριτικά μεγέθη της περσινής περιόδου

β) σημαντικές μεταβολές στη δανειακή θέση ή/και κεφαλαιακή διάρθρωση, καθώς και λοιπά μεγέθη της κατάστασης χρηματοοικονομικής θέσης, οι οποίες έλαβαν χώρα κατά το γ' τρίμηνο της χρήσης 2020.

Στην ως άνω ανακοίνωση θα πρέπει να περιλαμβάνεται, επίσης, κάθε γνωστή έως σήμερα σημαντική πληροφορία, ιδίως σχετική με τις επιπτώσεις από την εξάπλωση της Covid-19, στα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη τους, στις προοπτικές ή στη χρηματοοικονομική τους κατάσταση.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:46 - 15 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.