ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστήριο: Επάνοδος αγοραστών-Απόπειρα περιορισμού της πτώσης Κύριο

15:44 - 30 Οκτ 2020 | Σχόλια Αγοράς
Χρηματιστήριο: Επάνοδος αγοραστών-Απόπειρα περιορισμού της πτώσης
Σημάδια ανάκαμψης από τις πρωϊνές απώλειες παρουσιάζει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με το Γενικό Δείκτη να παραμένει ωστόσο σε αρνητικό έδαφος.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης κινείται πτωτικά κατά 0,3% στις 563 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται σε 30 εκατ. ευρώ.

Η ελληνική αγορά προσπαθεί να αντιδράσει στη βύθιση που υπέστη την Πέμπτη, εν μέσω παγκόσμιας περιδίνησης λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού και την επιστροφή της Ευρώπης σε ρυθμούς lockdown.

Παράλληλα, οι σημερινές ανακοινώσεις της Eurostat για αύξηση 12,7% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης στο τρίτο τρίμηνο, προσέφεραν ανάσα αισιοδοξίας στους επενδυτές, με τους φόβους ωστόσο σχετικά με το δεύτερο κύμα της πανδημίας, να μετατοπίζονται στα αποτελέσματα του επόμενου και τελευταίου τριμήνου του 2020.

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 0,6% στις 1.314 μονάδες, με το Mid Cap να κερδίζει 0,8% στις 860 μονάδες και τον τραπεζικό δείκτη να σημειώνει πτώση 1,71% στις 232 μονάδες.

Στον 25άρη τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι ΠΕΙΡΑΙΩΣ (-8,2%), EUROBANK (-2,6%) και JUMBO (-2,2%), ενώ πτωτικά κινούνται οι ΑΛΦΑ, ΦΟΥΡΛΗΣ, ΛΑΜΔΑ, ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΟΠΑΠ και ΟΛΠ.

Τα μεγαλύτερα κέρδη σε αυτή την προσπάθεια αντίδρασης καταγράφουν ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ με +2,5% και οι ΒΙΟΧΑΛΚΟ και ΣΑΡΑΝΤΗΣ με +1,8% αντίστοιχα. Με κέρδη κινούνται επίσης οι ΟΤΕ, ΕΘΝΙΚΗ, ΕΛΠΕ, ΤΙΤΑΝ, AEGEAN και ΑΔΜΗΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.