ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστήριο: Ήπιες απώλειες στο άνοιγμα- Βλέμματα σε Κίνα και Λονδίνο

12:59 - 28 Νοε 2022 | Σχόλια Αγοράς
Χρηματιστήριο: Ήπιες απώλειες στο άνοιγμα- Βλέμματα σε Κίνα και Λονδίνο
Ήπια πτώση σημειώνει σήμερα (28/11) το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατά την έναρξη της εβδομάδας, μετά από το πενθήμερο ανοδικό ράλι της προηγούμενης που είχε ως αποτέλεσμα να καταγραφούν συνολικά κέρδη ύψους 3,12%.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης παρουσιάζει πτώση -0.38% και διαπραγματεύεται στις 914.16 μονάδες. Παράλληλα, ο τζίρος διαμορφώνεται στα 5.72 εκατομμύρια ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE 25) καταγράφει επίσης κάθοδο - 0.40% στις 2224.48 μονάδες ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει την μεγαλύτερη πτώση 0,79% και βρίσκεται στις 655.81 μονάδες.

Από τη μία πλευρά παρατηρούνται ήπιες ρευστοποιήσεις από πλευράς επενδυτών που θέλουν να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών τους λόγω έντονων ανησυχιών για την έκρυθμη κατάσταση στην Κίνα.

Όπως είναι λογικό οι αναταραχές στο εσωτερικό της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο δημιούργησαν απώλειες στις ασιατικές αλλά και στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ η περίπτωση αναστολής επιχειρηματικών δραστηριοτήτων λόγω των περιορισμών για την πανδημία, εξακολουθεί να προβληματίζει τους επενδυτές.

Από την άλλη τα βλέμματα βρίσκονται στραμμένα στο Λονδίνο και στο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο που συνδιοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών με την Morgan Stanley και στοχεύει στη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, μέσω της ανάδειξης των επενδυτικών ευκαιριών της ελληνικής κεφαλαιαγοράς και της ενίσχυσης της θεσμικής εμπιστοσύνης στη χώρα μας.

Με το συγκεκριμένο roadshow, γίνεται αντιληπτό το γεγονός ότι η προσέλκυση επενδυτών μπαίνει σε πρώτο πλάνο, αποτελώντας κοινό παρονομαστή για την κυβέρνηση και τη νέα διοίκηση της ΕΧΑΕ.

Στη λίστα των εταιρειών που συμμετέχουν στο συνέδριο, συγκαταλέγονται οι Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank, Mytilineos, ΟΠΑΠ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Motor Oil, ΟΛΠ, ΔΕΗ, Sarantis, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, TITAN, VIOHALCO, ΑΔΜΗΕ, Aegean, ΕΧΑΕ, Autohellas, ΕΥΔΑΠ, Cenergy, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Intracom, Intralot, Lamda Development, αλλά και οι μη εισηγμένες Preoplecert και Noval Properties ΑΕΕΑΠ.

Ο τραπεζικός κλάδος κατά το άνοιγμα σημειώνει πτώση, με την ALPHA BANK να έχει τη μοναδική θετική τιμή και να βρίσκεται στο 0.10% , την ΕΤΕ (-0.52%), την EUROBANK (-1.28%) και την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ να έχει απώλεια -1.13%.

Σε ανοδική τροχιά βρίσκονται ο ΟΛΠ με 0.49%, ο ΟΠΑΠ (0.31%), αλλά και ο ΟΤΕ με 0.72%.

Στον αντίποδα πτώση μέχρι στιγμής βλέπουν ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ (-0.39%), τα ΕΛΠΕ (-0.29%), η ΛΑΜΔΑ (-0.26%), η ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (-0.38%), η ΡΕΒΟΙΛ (-0.36%) ενώ «βουτιά» καταγράφει η μετοχή της ΔΕΗ με -1,77%.

Δείτε ΕΔΩ τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.