ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσπάθεια για κέρδη στο Χρηματιστήριο παρά τις ανησυχίες για τράπεζες-επιτόκια

12:52 - 23 Μαρ 2023 | Σχόλια Αγοράς
Προσπάθεια για κέρδη στο Χρηματιστήριο παρά τις ανησυχίες για τράπεζες-επιτόκια
Από εναλλαγές προσήμων χαρακτηρίζεται η σημερινή (23/3) συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που μπορεί να ξεκίνησε «στο κόκκινο», ωστόσο εδώ και λίγη ώρα καταβάλεται προσπάθεια να καταγραφούν κέρδη.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 11:30, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στο 0,39 και στις 1.049,89 και ο τζίρος ανέρχεται στα 34,11 εκατ. ευρώ.

Ακόμα, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE, ανεβαίνει κατά 0,57% στις 2.547,60 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης πετυχαίνει επίσης άνοδο 0,65% στις 785,40 μονάδες.

Κοντά στο χαμηλό ημέρας έκλεισε τη χθεσινή συνεδράση η Λεωφόρος Αθηνών, που επέστρεψε στις απώλειες έπειτα από δύο διαδοχικές συνεδριάσεις ισχυρών κερδών. Οι επενδυτές στόχευσαν συγκεκριμένες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και δεν ανέβασαν πολλή «ταχύτητα», κάτι που αποτυπώθηκε και από τη χαμηλή αξία των συναλλαγών.

Η προσωρινή άνοδος στο ελληνικό χρηματιστήριο φαίνεται να υποχωρεί σταδιακά, δεδομένου ότι παραμένουν οι κλυδωνισμοί στις διεθνείς τράπεζες, παρά τις διαβεβαιώσεις για την αντοχή των ελληνικών, ενώ εκτιμούνται ακόμη και οι επιπτώσεις που θα έχει στην αγορά η μεταβολή του χρόνου των εκλογών και το γενικότερο σκηνικό πολιτικής αστάθειας.

Συμπληρωματικά, μετά την ΕΚΤ και η Fed προχώρησε σε αυξήσεις επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, ωστόσο κατά τη συνεδρίαση κυριάρχησαν ηπιότεροι τόνοι σε σχέση με προηγούμενες.

Το επενδυτικό κοινό αναζητά στήριξη στα οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων, με τη ΔΕΗ να παίρνει τη «σκυτάλη» σήμερα το απόγευμα.

Επιστρέφει το τεταμένο κλίμα στις διεθνείς αγορές

Σε έντονα πτωτικό έδαφος «γύρισε» χθες (22/3) ενδοσυνεδριακά η Wall Street, με τους τρεις βασικούς δείκτες να κλείνουν με απώλειες άνω του 1% μετά την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, που αύξησε τα επιτόκια κατά 0,25% και τις επακόλουθες δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ.

Από την άλλη διαφορετικές τάσεις ακολούθησαν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας στη συνεδρίαση της Πέμπτης για τους παραπάνω λόγους.

Αντίστοιχα, ελαφρά πτωτικά κινούνται οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης.

Το ταμπλό στο Χ.Α

Δείτε ΕΔΩ τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:46 - 23 Μαρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.