ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street- Επιφυλακτικότητα στο επενδυτικό κλίμα

17:25 - 06 Ιουλ 2022 | Χρηματιστήρια
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street- Επιφυλακτικότητα στο επενδυτικό κλίμα
Μεικτά πρόσημα και οριακές διακυμάνσεις καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης (6/7), με τους επενδυτές να προσπαθούν να ισορροπήσουν στο ασταθές οικονομικό περιβάλλον.

Ειδικότερα, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης, ο Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,07 % στις 30.947,42 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,01 % στις 3.843,30 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης, Nasdaq, κερδίζει 0,01 % στις 11.370,20 μονάδες.

Οι κινήσεις των επενδυτών είναι πολύ επιφυλακτικές, με την αγορά να προσπαθεί να βρει τα πατήματά της μετά από τη χθεσινή συνεδρίαση όπου πρωταγωνίστησαν οι μεγάλες διακυμάνσεις, με τον S&P 500 να σημειώνει άνοδο μετά από απώλειες 2% στις τελευταίες ώρες.

Παράλληλα, η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη σε μια επικείμενη οικονομική ύφεση, με το «ράλι» του πληθωρισμού να βρίσκεται στο προσκήνιο. Μάλιστα, η χθεσινή πτώση της τιμής του πετρελαίου κάτω από τα 100 δολάρια, φαίνεται να εντείνει τις ανησυχίες στο επενδυτικό περιβάλλον.

Ορισμένοι αναλυτές της Wall Street βλέπουν μια «ήπια» ύφεση στον ορίζοντα, με τον Έντουαρντ Γιαρντένι από την Yardeni Research να σημειώνει σε συνέντευξή του στο CNBC ότι «η αγορά προετοιμάζεται για ύφεση και τώρα μπορεί στην πραγματικότητα να την αγκαλιάζει, με την ιδέα να είναι η εξής: ας το ξεπεράσουμε, θα έχουμε ύφεση. Ας ξεκαθαρίσουμε τις υπερβολές και ας ξεκινήσουμε από την αρχή».

Μάλιστα, συνέχισε τονίζοντας ότι «η αγορά αρχίζει να κοιτάει μπροστά για το επόμενο έτος και αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα έτος ανάκαμψης παρά το περιβάλλον ύφεσης».

Μεταξύ άλλων, υπενθυμίζεται ότι η Credit Suisse, προέβλεψε πως η οικονομία των ΗΠΑ θα καταφέρει οριακά να βρεθεί σε υφεσιακό έδαφος κατά τη διάρκεια του 2022, υποβαθμίζοντας τις εκτιμήσεις της για την πορεία του δείκτη S&P 500 μέσα στο τρέχον έτος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.