ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Επιδρομή» των αγοραστών στα κινεζικά χρηματιστήρια

09:46 - 25 Ιουλ 2023 | Χρηματιστήρια
«Επιδρομή» των αγοραστών στα κινεζικά χρηματιστήρια
Σε στενό εύρος τιμών διατηρήθηκαν οι περισσότεροι δείκτες στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασίας, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις ανακοινώσεις των κεντρικών τραπεζών σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία για τα επιτόκια εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Εξαίρεση αποτελούν οι κινεζικές αγορές, οι οποίες ενισχύθηκαν απότομα μετά την υπόσχεση ανώτατων αξιωματούχων για μεγαλύτερη πολιτική στήριξη της ανάπτυξης της μεγαλύτερης χώρας του πλανήτη. Ειδικότερα, τα κέρδη σε Πεκίνο και Χονγκ Κονγκ ήρθαν αφού το Πολιτικό Γραφείο της Κίνας -το κορυφαίο όργανο λήψης αποφάσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος- υποσχέθηκε περισσότερα μέτρα τους επόμενους μήνες. Τα μέτρα θα στοχεύουν στους μεγάλους αναπτυξιακούς κινητήρες της χώρας, όπως το real estate και την ιδιωτική κατανάλωση, που έχουν επιδεινωθεί σημαντικά την τελευταία τριετία.

Παρά την αισιοδοξία για την Κίνα, οι ευρύτερες ασιατικές αγορές παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό «σιωπηλές» καθώς οι traders περιμένουν τα στοιχεία για τη νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ. Κι ενώ η Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, οι προοπτικές της για τυχόν επόμενες αυξήσεις θα παρακολουθούνται στενά, εν μέσω του επίμονα υψηλού πληθωρισμού και της επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης. Εκτός της Fed, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι επίσης έτοιμη να αυξήσει τα επιτόκια την Πέμπτη, ενώ η Τράπεζα της Ιαπωνίας πρόκειται να προσφέρει περισσότερες πιθανές ενδείξεις σχετικά με την πολιτική της την ερχόμενη Παρασκευή.

Η πρόβλεψη για μια σειρά τριμηνιαίων κερδών διατήρησε επίσης το επιφυλακτικό κλίμα στις ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές περίμεναν περισσότερα στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο οι περιφερειακές εταιρείες κινούνταν την περίοδο της επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης και της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Στο πεδίο των σημερινών συναλλαγών στις ασιατικές αγορές, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,13% στις 32.649,50 μονάδες, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κέρδισε 0,46% στις 7.339,70 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 2,05% στις 3.229,05 μονάδες, ο Shenzhen Component κινείται υψηλότερα κατά 2,47% στις 11.013,50 μονάδες και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng καταγράφει «άλμα» 4,08% στις 19.406,50 μονάδες. Παράλληλα, στη Νότια Κορέα ο KOSPI έκλεισε με κέρδη 0,30% στις 2.636,46 μονάδες και στην Ινδονησία ο IDX σημειώνει άνοδο 0,28% στις 6.918,40 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:09 - 25 Ιουλ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.