• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

UBS: Το βασικό σενάριο για τον κοροναϊό-Τι συμβουλεύει τους επενδυτές

21:10 - 21 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
«Η κατάσταση γύρω από τον κοροναϊό παραμένει αβέβαιη, υπάρχουν όμως θετικές ενδείξεις ότι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας αποδεικνύονται αποτελεσματικά». Το βασικό σενάριο της UBS είναι ότι ο COVID-19 θα έχει τεθεί υπό έλεγχο έως τα τέλη Μαρτίου.

«Παραπομπή του Τραμπ σε δίκη, Brexit, αεροπορικές επιδρομές και επιδημία του κοροναϊού. Παρά τις προκλήσεις, ο S&P 500 παραμένει σε νέα ιστορικά υψηλά. Το 2020 αποτελεί ήδη μια χρονιά σημαντική για την Ιστορία και μόλις που έχει αρχίσει. Αρχίσαμε τη χρονιά με σύσταση overweight για τις μετοχές, περιγράφοντας τρεις βασικές επιλογές που θα διαμορφώσουν τις κατευθύνσεις για τα στοιχεία ενεργητικού υψηλού ρίσκου. Παρότι η επιδημία του κοροναϊού έχει δημιουργήσει αβεβαιότητα, θεωρούμε ότι οι κατευθύνσεις σε πολιτική, εμπόριο και οικονομική πολιτική παραμένουν υποστηρικτικές για τις μετοχές», επισημαίνει σε έκθεσή της η UBS.

«Ακόμη και όταν λάβουμε υπόψη τον αρνητικό αντίκτυπο του COVID-19 στην κινεζική ανάπτυξη, αναμένουμε ότι οι αναπτυξιακές διαφορές θα διευρυνθούν υπέρ των αναδυομένων αγορών. Αναθεωρούμε τη σύσταση overweight για τις ιαπωνικές μετοχές έναντι των μετοχών της Ευρωζώνης, αλλά τη διατηρούμε για τις αναδυόμενες μετοχές και ορισμένα νομίσματα αναδυομένων», προσθέτει η ελβετική τράπεζα.

Στην ανάλυσή της θεωρεί ότι «πλέον είναι λιγότερο ευνοϊκές οι προοπτικές των ιαπωνικών μετοχών κυρίως λόγω της αύξησης του ΦΠΑ, τη μεγαλύτερη του αναμενομένου συρρίκνωση της ιαπωνικής οικονομίας 6,3% στο τέταρτο τρίμηνο του 2019 και το γεγονός ότι η Ιαπωνία είναι περισσότερο εκτεθειμένη στον κοροναϊό».

Η UBS διατηρεί τη σύσταση overweight για τις μετοχές, με προτίμηση στις μετοχές αναδυομένων αγορών, με βασικό επιχείρημα την υποστηρικτική νομισματική και δημοσιονομική πολιτική και εκτιμώντας ότι «οι αναπτυξιακές διαφορές μεταξύ αναδυομένων και ανεπτυγμένων αγορών θα διευρυνθούν φέτος υπέρ των αναδυομένων».

Παράλληλα και οι ρυθμοί αύξησης εταιρικών κερδών είναι υπέρ των αναδυομένων με την επενδυτική τράπεζα να βλέπει τα υψηλότερα ποσοστά αύξησης κερδοφορίας του 2020 στην Ασία - εξαιρουμένης της Ιαπωνίας - (12,4%) και Λατινική Αμερική(15%), εν συγκρίσει με ρυθμούς 6% στις ΗΠΑ και 1% συρρίκνωση στην Ευρώπη.

Η UBS προβλέπει σημαντικό πλήγμα στην ανάπτυξη της Κίνας στο πρώτο τρίμηνο, αλλά από το δεύτερο τρίμηνο και μετά αναμένει ότι η επιτάχυνση της ζήτησης και τα μέτρα στήριξης των αρχών του Πεκίνου θα στηρίξουν την ανάκαμψη.

Η τράπεζα ανακοινώνει και πέντε συμβουλές για τους επενδυτές:

«1. Είναι πολύ νωρίς να πει κανείς μετά βεβαιότητος πότε θα τεθεί υπό έλεγχο η επιδημία του COVID-19. Αλλά οι επενδυτές μπορούν ήδη να διδαχθούν κάποια μαθήματα από την αντίδραση των αγορών για το πώς θα διαχειρισθούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

2. Διαφοροποίηση και εμμονή στα αρχικά επενδυτικά σχέδια. Οι πωλήσεις ως σπασμωδική αντίδραση απέναντι σε απρόβλεπτα γεγονότα ρίσκου δεν φέρνουν επιθυμητά αποτελέσματα.

3. Αποφύγετε ευάλωτες μετοχές σε τομείς που επηρεάζονται περισσότερο από την επιδημία.

4. Σκεφθείτε σταδιακή είσοδο στην αγορά.

5. Εστιάστε στα θεμελιώδη. Για τους επενδυτές είναι πολύ σημαντικό να εστιάσουν στις οικονομικές συνέπειες και να διαχωρίσουν το συναίσθημα».

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman