ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισπανίδα ευρωβουλευτής αποκαλύπτει την «κομπίνα» με τις ακατάλληλες μάσκες!

10:50 - 13 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Ισπανίδα ευρωβουλευτής αποκαλύπτει την «κομπίνα» με τις ακατάλληλες μάσκες!
Μετά το μπάχαλο που, σε χθεσινή του ανταπόκριση από το Στρασβούργο, αποκάλυψε ο Reporter, ότι συμβαίνει με τις μάσκες που κυκλοφορούν στην ευρωπαϊκή αγορά, ως άμυνα κατά του Covid, η Ισπανίδα ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών Adriana Maldonado López, επαναφέρει, με ερώτησή της προς την Κομισιόν, το όλο θέμα, αποκαλύπτοντας άγνωστες λεπτομέρειες.

Αναφέροντας ότι, τα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ, έχουν θεσπίσει κατευθυντήριες γραμμές για την υποχρεωτική χρήση μάσκας, η Ισπανίδα ευρωβουλευτής σημειώνει ότι, οι πωλήσεις μασκών έχουν παρουσιάσει τεράστια αύξηση αλλά, όπως υπογραμμίζει, υπήρξε και ανάλογη αύξηση στις πωλήσεις ακατάλληλων ή ψεύτικων μασκών στην ευρωπαϊκή αγορά.

Αυτές οι μάσκες δεν εμφανίζουν βασικές πληροφορίες προϊόντος και δεν προστατεύουν σωστά το κοινό, καταγγέλλει η ευρωβουλευτής και αποκαλύπτει ότι:

-Πολλές από αυτές τις μάσκες δεν φέρουν τη σήμανση CE που πιστοποιεί ότι το προϊόν έχει περάσει από ελέγχους ασφάλειας, υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος, όπως απαιτείται από τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 765/2008. Με τον ίδιο τρόπο, μερικές ψεύτικες μάσκες φέρουν τη σήμανση CE, αλλά όχι το όνομα του οργανισμού που το διαπίστευσε.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση της Κομισιόν, σε ερωτήματα όπως, πως θα μπορέσει να ενισχύσει την παρακολούθηση αυτών των ψεύτικων προϊόντων που διατίθενται στην αγορά και αν σκοπεύει να πραγματοποιήσει εκστρατείες ευαισθητοποίησης, για να παρέχει στο κοινό τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο σωστής χρήσης μάσκας και πώς να προσδιορίσει εάν είναι αξιόπιστες.

Καταλήγοντας η Ισπανίδα ευρωβουλευτής αναρωτιέται, αν προτίθεται η Κομισιόν να θεσπίσει εναρμονισμένες ελάχιστες απαιτήσεις στην ΕΕ, σχετικά με τις υποχρεωτικές πληροφορίες που πρέπει να τοποθετούνται στην επισήμανση ή τη συσκευασία της μάσκας.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Τελευταία τροποποίηση στις 10:52 - 13 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.