ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Όρμπαν προτείνει... Ερντογάν για το Νόμπελ Ειρήνης!

20:11 - 01 Φεβ 2023 | Ειδήσεις
Ο Όρμπαν προτείνει... Ερντογάν για το Νόμπελ Ειρήνης!
Ακούγεται σαν... ανέκδοτο, αλλά είναι αλήθεια. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας ανακοίνωσε επίσημα την Τετάρτη (1/2) πως η κυβέρνηση Όρμπαν στηρίζει την υποψηφιότητα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, λόγω των «προσπαθειών διαμεσολάβησης στην κατεύθυνση επίλυσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία»!

Ο ΥΠΕΞ της Ουγγαρίας, Πέτερ Σιγιάρτο, συναντήθηκε την Τετάρτη (1/2) με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και έδωσε την... είδηση.

Ο κ. Σιγιάρτο εξήγησε τους λόγους αυτής της απόφασης: «Εξαιτίας των προσπαθειών του προέδρου Ερντογάν και του υπουργού Τσαβούσογλου επιτεύχθηκε η συμφωνία για τα σιτηρά. Γι' αυτό η Ουγγαρία στηρίζει την πρωτοβουλία να τεθεί υποψήφιος ο Τούρκος ηγέτης για το Νόμπελ Ειρήνης».

Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών εξήγησε, όπως αναφέρει το TASS, πως η πρωτοβουλία ανήκει στον Ατίλα Τίλκι, έναν ευρωβουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος υπηρετεί στο Συμβούλιο των Γηραιών του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών.

Την ίδια στιγμή ο Σιγιάρτο κάλεσε την τουρκική πλευρά να συνεχίσει τις προσπάθειες διαμεσολάβησης ώστε να δοθεί λύση στο ουκρανικό ζήτημα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το ουγγρικό μέσο telex.hu, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν υποδέχτηκε και αυτός τον Τσαβούσογλου στην Βουδαπέστη, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν σε περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Ουγγαρίας και Τουρκίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.