ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: «Πεσμένη» η χριστουγεννιάτικη αγορά, επιβαρύνει πολλούς λιανοπωλητές

11:21 - 21 Δεκ 2023 | Ειδήσεις
Γερμανία: «Πεσμένη» η χριστουγεννιάτικη αγορά, επιβαρύνει πολλούς λιανοπωλητές
Η επιχειρηματική κατάσταση για τους λιανοπωλητές της Γερμανίας έχει επιδεινωθεί. Ο δείκτης μειώθηκε από μείον 8,8 μονάδες τον Νοέμβριο σε μείον 12,1 μονάδες τον Δεκέμβριο. «Για πολλούς λιανοπωλητές, οι επιχειρήσεις κατά τις πρώτες εβδομάδες της εορταστικής περιόδου δεν ήταν τόσο καλές όσο ήλπιζαν», λέει ο εμπειρογνώμονας του ifo Patrick Höppner.

«Σκοτεινιάζουν» οι προσδοκίες για τους επόμενους μήνες

Οι πωλητές παιχνιδιών, καθώς και ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών οικιακών συσκευών είναι πιο απαισιόδοξοι για την επιχειρηματική τους κατάσταση τον Δεκέμβριο απ' ό,τι ήταν τον Νοέμβριο... την ώρα που σε αυτούς τους τομείς, οι χριστουγεννιάτικες πωλήσεις αποτελούν ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό του ετήσιου τζίρου.

Σύμφωνα με το Ifo Institute, η κατάσταση για τα καταστήματα ειδών σπιτιού και επίπλων έχει βελτιωθεί λίγο, αλλά παραμένει πολύ κακή.

Τα κάλα νέα ισχύουν μόνο για τα φαρμακεία, όπου οι επιχειρηματικές δραστηριότητες είναι συντριπτικά καλές.

«Οι πελάτες συνεχίζουν να ασκούν αισθητή αυτοσυγκράτηση και αυτό είναι πιθανό να δώσει στους λιανοπωλητές ένα δύσκολο ξεκίνημα για το 2024. Ωστόσο, η πτώση του πληθωρισμού και η αύξηση των μισθών και των ημερομισθίων είναι πιθανό να ενισχύσουν την αγοραστική δύναμη και να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη ζήτηση στο λιανεμπόριο κατά τη διάρκεια του έτους», λέει ο Höppner.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:45 - 21 Δεκ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.