ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

IEA: «Πράσινο φως» στην αποδέσμευση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου

18:39 - 01 Απρ 2022 | Εμπορεύματα
IEA: «Πράσινο φως» στην αποδέσμευση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου
Την αποδέσμευση ποσότητας πετρελαίου από τα στρατηγικά τους αποθέματα αποφάσισαν οι χώρες-μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (International Energy Agency - IEA).

Τα κράτη του IEA επιδιώκουν τη σταθεροποίηση των αγορών πετρελαίου στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το υπουργείο Βιομηχανίας της Ιαπωνίας.

«Ο υπουργός Κοΐτσι Χαγκιγιούντα παρέστη στην έκτακτη σύνοδο του IEA κατά την οποία οι χώρες μέλη συζήτησαν τις επιπρόσθετες, συντονισμένες ενέργειές τους σχετικά με τα πετρελαϊκά αποθέματα» ώστε να αντιμετωπιστεί η υφιστάμενη κατάσταση στον ενεργειακό τομέα.

Οι ποσότητες και ο χρόνος της αποδέσμευσης θα συμφωνηθούν εντός της επόμενης εβδομάδας, είπε στους δημοσιογράφους ο Χιντετσίκα Κοϊζούμι, ο διευθυντής του τμήματος Διεθνών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας.

Ο IEA αριθμεί 30 μέλη (κυρίως κράτη-μέλη της Ε.Ε., τις ΗΠΑ, Αυστραλία, Ιαπωνία, Καναδά, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Κορέα, Νορβηγία, Ηνωμένο Βασίλειο και Τουρκία) και 8 διασυνδεδεμένα κράτη (με κυριότερα την Ινδία, την Κίνα και την Βραζιλία).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.