ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Adecco: Αυξήθηκαν κατά 13% τα έσοδα στο β' τρίμηνο

11:19 - 04 Αυγ 2022 | Επιχειρήσεις
Adecco: Αυξήθηκαν κατά 13% τα έσοδα στο β' τρίμηνο
Αύξηση κατά 13% στα έσοδα ανακοινώσε η εταιρεία στελέχωσης και εκπαίδευσης, Adecco, για το β΄ τρίμηνο του έτους, καθώς οι εργοδότες ενέτειναν την αναζήτηση ειδικευμένων εργαζομένων και προσέλαβαν περισσότερο μόνιμο προσωπικό.

Ειδικότερα, όπως διαβάζουμε στο Reuters, τα καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου μειώθηκαν 47% στα 77 εκατ. ευρώ, καθώς η εταιρεία ξόδεψε περισσότερα σε πωλήσεις και διαφήμιση, ενώ επίσης ανέλαβε κόστος για την ενοποίηση της AKKA Technologies που εξαγόρασε για 2 δισ. ευρώ τον Ιούλιο του 2021.

Μάλιστα, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας υπογράμμισε ότι η «μάχη» για ταλαντούχους υπαλλήλους έχει επίσης αυξήσει τους μισθούς, οι οποίοι έχουν επίσης αυξηθεί για να αντισταθμίσουν την άνοδο του πληθωρισμού.

«Υπάρχει πραγματική έλλειψη ταλέντου παντού. Αυτό είναι βασικός μοχλός αύξησης του πληθωρισμού των μισθών μαζί με τον πληθωρισμό γενικότερα», ανέφερε ο ίδιος.

«Υπάρχει ένας πολύ ισχυρός πληθωρισμός μισθών, αν και αυτό ποικίλει. Στην ηπειρωτική Ευρώπη είναι σε χαμηλό-μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό, αλλά αλλού είναι σε υψηλό μονοψήφιο», πρόσθεσε.

Ο ελβετικός όμιλος τόνισε πως οι όγκοι προσλήψεων είχαν επίσης αυξηθεί καθώς τα έσοδα β΄ τριμήνου αυξήθηκαν στα 5,94 δισ. ευρώ, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.