ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Warner Bros. Discovery αποκαλύπτει σχέδια για δωρεάν υπηρεσία streaming

15:13 - 05 Αυγ 2022 | Επιχειρήσεις
Η Warner Bros. Discovery αποκαλύπτει σχέδια για δωρεάν υπηρεσία streaming
Η Warner Bros. Discovery, ο κολοσσός των μέσων ενημέρωσης που δημιουργήθηκε φέτος από τη συγχώνευση των μητρικών εταιρειών HBO και Animal Planet, αποκάλυψε για πρώτη φορά το εύρος και τη στρατηγική των φιλοδοξιών της για τις υπηρεσίες streaming.

Ειδικότερα, όπως διαβάζουμε στους New York Times, η διοίκηση της Warner Bros. Discovery, ενημέρωσε τους επενδυτές την Πέμπτη (4/8)  ότι θα προσφέρει δωρεάν και επί πληρωμή υπηρεσίες, με στόχο να φτάσει τους 130 εκατομμύρια συνδρομητές έως το 2025.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ντέιβιντ Ζάσλαβ, αυτό το νέο εγχείρημα θα αποτελέσει μια συνδρομητική υπηρεσία ροής με προγραμματισμό, επι πληρωμή, που διανέμεται τώρα στο HBO Max και στο Discovery+. Παράλληλα, τόνισε ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει μια ανώνυμη δωρεάν υπηρεσία streaming που θα υποστηρίζεται από διαφημίσεις.

«Υπάρχουν μόνο λίγες εταιρείες παγκοσμίως που μπορούν να κάνουν αυτό που κάνουμε εμείς», σημείωσε ο CEO της εταιρείας. Σύμφωνα με τους New York Times, ο Ζάσλαβ δεν έδωσε επιπλέον πληροφορίες για το πώς θα ονομάζονται οι νέες υπηρεσίες streaming ή πόσο θα χρεώνει η εταιρεία για την πληρωμένη έκδοση.

Υπενθυμίζεται ότι τα έσοδα της Warner ήταν 9,8 δισεκατομμύρια δολάρια, με την υποκείμενη απόδοση να υποχωρεί 1%. Οι ζημίες του ομίλου ήταν κυρίως αποτέλεσμα του κόστους αναδιάρθρωσης και συναλλαγών που σχετίζονται με τη συγχώνευση.

Η Warner μείωσε επίσης τις εκτιμήσεις για τα λειτουργικά κέρδη στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια έως 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2022, κατηγορώντας τις πιο δύσκολες προοπτικές για τη διαφήμιση, την υπερβολική δαπάνη για περιεχόμενο ροής και τη θέση του προϋπολογισμού που ήταν χειρότερη από αυτή που αποκαλύφθηκε πριν από τη συγχώνευση. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.