ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

NextWave Hellas: Πιστοποίηση για απομακρυσμένες επιθεωρήσεις μέσω drones

12:09 - 27 Ιουλ 2020 | Επιχειρήσεις
NextWave Hellas: Πιστοποίηση για απομακρυσμένες επιθεωρήσεις μέσω drones
Ο ελληνικός πάροχος υπηρεσιών επιθεώρησης μη επανδρωμένων αεροσκαφών, NextWave Hellas, έλαβε πιστοποίηση από την RINA, για τεχνικές εξ αποστάσεως επιθεώρησης μέσω της χρήσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών (Drones).

Πρόκειται για την πρώτη του είδους πιστοποίηση που εκδίδει η RINA για drones στην Ελλάδα και θα επιτρέψει στην NextWave Hellas και στην ομάδα ειδικευμένων πιλότων της, να μειώσουν τους κινδύνους ασφαλείας που συνδέονται με τις επιθεωρήσεις, προσφέροντας ταυτόχρονα μια πιο αποδοτική από πλευράς κόστους λύση για τους πελάτες της.

Ο Μανώλης Χοχλάκης, Επικεφαλής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της εταιρίας, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που έλαβε αυτή την πιστοποίηση από την RINA. Μία από τις πιο σαφείς περιπτώσεις χρήσης για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι η επιθεώρηση. Οι νηογνώμονες, οι πλοιοκτήτες/διαχειριστές πλοίων και οι επιθεωρητές της σημαίας, πρέπει συχνά να διεξάγουν έρευνες σε δυσπρόσιτα σημεία για να εκτιμήσουν την κατάσταση ενός πλοίου. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την είσοδο δεξαμενές και χώρους έρματος, εργασία σε ύψη για να επιθεωρήσουν τους ιστούς ή τον εξοπλισμό επικοινωνίας. 

H σημαντική εξοικονόμηση περιλαμβάνει χρόνο και κόστος με τη μείωση της προετοιμασίας της επιθεώρησης, τη μείωση της ανάγκης για σκαλωσιές και σχεδίες, και αποφεύγουμε ζημία στις επιστρώσεις των δεξαμενών. Το πιο σημαντικό, βελτιώνουν την ασφάλεια, δεδομένου ότι οι επιθεωρητές δεν χρειάζεται να εργάζονται σε ύψος ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, περιορισμένους χώρους. Η ασφάλεια είναι στο DNA μας, και με τη χρήση των drones για τις επιθεωρήσεις φροντίζουμε ότι ο καθένας πηγαίνει στο σπίτι με ασφάλεια στο τέλος της ημέρας”.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.