ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΒΕΘ: Ειδικά μέτρα πριν το νέο lockdown αποτελειώσει τη Θεσσαλονίκη

10:21 - 03 Νοε 2020 | Επιχειρήσεις
Για χαριστικό χτύπημα στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα της Θεσσαλονίκης, μίλησε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Καπνοπώλης, σχετικά με το νέο lockdown, που έχει επιβληθεί στην πόλη λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων.

"Δυστυχώς συνέβη αυτό που όλοι απευχόμασταν. Η ανέμελη και αδιάφορη για το κοινωνικό σύνολο, συμπεριφορά κάποιων, μας αναγκάζει να ζούμε εκ νέου ημέρες Μαρτίου. Αναμφισβήτητα η ανθρώπινη ζωή προέχει, θα πρέπει να πειθαρχήσουμε όλοι στη νέα κατάσταση, ωστόσο το επιχειρείν της πόλης, την ώρα που έδειχνε να συνέρχεται έστω και με αργούς ρυθμούς από το πρώτο lockdown, τώρα δέχεται ένα ακόμη "χαστούκι", που πολύ φοβάμαι πως για κάποιους δεν αποκλείεται να είναι το τέλος για τις επιχειρήσεις τους" τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ υπογραμμίζοντας πως η επιχειρηματικότητα έχει ανάγκη από ουσιαστικά και γενναία μέτρα και όχι από μέτρα - ασπιρίνες.

"Ακόμη και υγιείς επιχειρήσεις θα βρεθούν αντιμέτωπες με το αδιέξοδο που δημιουργούν τα συσσωρευμένα έξοδα και οι υποχρεώσεις. Ζητούμε από την κυβέρνηση να πάρει ειδικά μέτρα για τους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης πριν να είναι πολύ αργά. Στη δική μας περίπτωση, δεν μπορεί να ισχύσει το "βλέποντας και κάνοντας", χρειάζονται λύσεις πριν το δεύτερο lockdown μετατρέψει τη γκρίζα πραγματικότητα στην οποία ζούμε από σήμερα, σε μια "μαύρη τρύπα" στο χάρτη της Ελλάδας" καταλήγει ο κ. Καπνοπώλης. 

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.