ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΜΕΤΚΑ: Ανέλαβε έργα αναβάθμισης του προαστιακού

13:04 - 28 Απρ 2023 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
ΜΕΤΚΑ: Ανέλαβε έργα αναβάθμισης του προαστιακού
Σε τροχιά υλοποίησης έχει τεθεί ένα σημαντικό συγκοινωνιακό έργο, η αναβάθμιση της γραμμής του προαστιακού σιδηροδρόμου Δυτικής Αττικής, προϋπολογισμού 132,6 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) με ανάδοχο την ΜETKA, θυγατρική της Μυτιληναίος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΣΕ, ως αναθέτουσα αρχή, έχει ολοκληρώσει τη διαγωνιστική διαδικασία στην οποία εκτός από την προαναφερόμενη κατασκευαστική εταιρεία συμμετείχαν οι ΓΕΚ Τέρνα και Intrakat.

Ειδικότερα με το έργο «Αναβάθμιση υφιστάμενης ΣΓ Προαστιακού Σιδηροδρόμου Δυτικής Αττικής, τμήμα: Άνω Λιόσια – Νέος Σ.Σ. Μεγάρων – Π.Σ. Μεγάρων (Α.Δ. 247)» επιδιώκεται η  επανάχρηση της ανενεργής σιδηροδρομικής γραμμής σε μήκος 36 χλμ., σε συνδυασμό με την ηλεκτροκίνηση και τη σηματοδότη της.

Με την ολοκλήρωσή του θα εξυπηρετούνται οι αστικές περιοχές Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Λουτρόπυργος, καθώς και οι περιοχές Νεράκι, Νέα Πέραμος και Μέγαρα καθώς και οι  εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου και Ελευσίνας.

Με αφετηρία τα Άνω Λιόσια, θα διασχίζει τον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα και θα τερματίζει στα Μέγαρα. Οι σταθμοί που θα δημιουργηθούν είναι: Ασπρόπυργος ΕΛΠΕ, Ασπρόπυργος, Βαμβάκια, Ελευσίνα, Ελευσίνα ΕΛΠΕ, Λουτρόπυργος, Νέα Πέραμος.

Η διάρκεια των έργων από τη στιγμή που θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο είναι 33 μήνες.

Σημαντικό είναι ότι το έργο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης για να λάβει χρηματοδότηση 80,5 εκατ. ευρώ (το υπόλοιπο ποσό για την κάλυψη του συνολικού κόστους θα προέλθει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.