ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αttica Bank: Πως εξελίσσεται η εθελούσια έξοδος Κύριο

08:00 - 07 Απρ 2022 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Αttica Bank: Πως εξελίσσεται η εθελούσια έξοδος
Σε πλήρη εξέλιξη είναι το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της Attica Bank που ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα 11 Απριλίου. Στόχος της διοίκησης της τράπεζας είναι να οδηγηθούν στην έξοδο 100 εργαζόμενοι από τους συνολικά 700 επιχειρώντας να προσφέρει ένα ελκυστικό οικονομικό πακέτο που στην ανώτατη έκφανσή του φθάνει τα 210.000 ευρώ.

Οι πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει ο Reporter είναι ότι ο αριθμός των εργαζομένων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου απέχει αρκετά από το όριο των 100 εργαζομένων και πιθανότατα να γίνουν δεκτές και αποχωρήσεις στελεχών που έχουν τη δυνατότητα να μεταγραφούν σε άλλη τράπεζα ή να βρούνε αμέσως εργασία .

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχει το σύνολο του προσωπικού Δικτύου Καταστημάτων και Διευθύνσεων Διοίκησης που είχαν συμπληρώσει 5 έτη υπηρεσίας στην τράπεζα στο τέλος Δεκεμβρίου, με την τράπεζα.

Σε ότι αφορά το δίκτυο που είναι και η στόχευση της τράπεζας και συγκεκριμένα στα καταστήματα που απασχολούν πέραν των τεσσάρων εργαζομένων (Ηράκλειο, Χανιά, Καλαμάτα, Πάτρα, Αγρίνιο, Βέροια, Σέρρες, Κομοτηνή, Καβάλα, Θέρμη, Λάρισα, Λαμία, Κεντρικό, Πανεπιστημίου, Ν. Ερυθραία, Πειραιά) δεν ισχύει η  πενταετής υπηρεσία και υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής όλων των εργαζομένων σε αυτά.

Το ποσό αποζημίωσης κινείται περίπου στο 1,3 των αποδοχών ενός έτους. Όμως προσφέρεται ακόμη bonus με το οποίο πριμοδοτούνται νεαρότερες ηλικίες για συζύγους για όσους κινούνται στο 55ο έτος ηλικίας προκειμένου να εξαγοράσουν πλασματικά έτη ή να προβούν σε αυτασφάλιση  για όσους έχουν παιδιά κλπ. Προσφέρονται και πρόσθετες παροχές όπως η  παραμονή των αποχωρησάντων εργαζομένων στο εκάστοτε ισχύον Ομαδικό Πρόγραμμα Ασφάλισης Υγείας για 5 έως 10 έτη αναλόγως της ηλικίας και η διατήρηση των όρων των στεγαστικών δανείων προσωπικού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας Επιχείρησης και κλάδου.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.