ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην ITALGAS SpA η ΔΕΠΑ Υποδομών έναντι €733 εκατ. Κύριο

17:24 - 09 Σεπ 2021 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Στην ITALGAS SpA η ΔΕΠΑ Υποδομών έναντι €733 εκατ.
Στην αποδοχή της βελτιωμένης δεσμευτικής προσφοράς, ύψους 733 εκατ. ευρώ, που κατάθεσε η ITALGAS SpA για τη ΔΕΠΑ Υποδομών, προχώρησε το ΤΑΙΠΕΔ.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στην αποσφράγιση της βελτιωμένης οικονομικής προσφοράς που κατέθεσε η ITALGAS SpA για την από κοινού πώληση με την «Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ» (ΕΛΠΕ) του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «ΔΕΠΑ Υποδομών ΑΕ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, η βελτιωμένη δεσμευτική προσφορά ανέρχεται σε 733 εκατ. ευρώ.

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου την απεδέχθη και ανακήρυξε την ITALGAS SpA ως Προτιμητέο Επενδυτή. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΠΕ επίσης αποδέχθηκε την ανωτέρω προσφορά.

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 65% και η ΕΛΠΕ το υπόλοιπο 35% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Υποδομών και λειτουργούν από κοινού ως πωλητές.

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί στη συνέχεια στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, τα δε συμβατικά κείμενα της συναλλαγής θα υπογραφούν μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η ανακοίνωση της ΕΛΠΕ

Στο πλαίσιο της διαδικασίας πώλησης του 100% (65% συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ και 35% συμμετοχή της ΕΛΠΕ) του κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Υποδομών Α.Ε., τα Διοικητικά Συμβούλια των πωλητών, ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ, συνεδρίασαν σήμερα, 09/9/2021 και έκαναν αποδεκτή την οικονομική προσφορά που κατέθεσε η ITALGAS SpA.

Η δεσμευτική προσφορά ανέρχεται σε €733 εκατ., που αντιστοιχεί σε €256,6 εκατ. για τη συμμετοχή της ΕΛΠΕ. Κατά συνέπεια η ITALGAS SpA ανακηρύχθηκε ως ο Προτιμητέος Επενδυτής.

Τα συμβατικά κείμενα της συναλλαγής θα υπογραφούν μετά τον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ η ολοκλήρωση της υπόκειται στις συνήθεις εγκρίσεις από τις αρμόδιες Ελληνικές και Ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:16 - 09 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.