ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η διπλή εξαγορά της Γέγος από Σκλαβενίτη και Μασούτη

08:56 - 24 Ιαν 2023 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Η διπλή εξαγορά της Γέγος από Σκλαβενίτη και Μασούτη
Τέλος στην αυτόνομη πορεία των σούπερ μάρκετ Γέγος στο χώρο του οργανωμένου λιανεμπορίου μπήκε και επίσημα τη Δευτέρα (23/1), όταν ανακοινώθηκε η μεταβίβαση των δύο εναπομεινάντων καταστημάτων στη Μασούτης.

Είχε προηγηθεί η εξαγορά τεσσάρων -από το σύνολο έξι- καταστημάτων της Γέγος από την Σκλαβενίτης. Πρόκειται για δύο καταστήματα στο Πόρτο Ράφτη και ένα σε Μαρκόπουλο και Λούτσα. Τα άλλα δύο καταστήματα, που πέρασαν στα «χέρια» της Μασούτης, βρίσκονται στην Αργυρούπολη και την Κερατέα.

Η συμφωνία με την Σκλαβενίτης έλαβε χώρα τον περασμένο Δεκέμβριο και όπως είχε ανακοινωθεί, το νέο σχήμα θα λειτουργεί υπό την κοινή ταμπέλα Γέγος-Σκλαβενίτης για όσο διάστημα θα ισχύουν τα μισθωτήρια συμβόλαια που υπέγραψαν οι δύο πλευρές. Σε ό,τι αφορά το δεύτερο deal, τα δύο καταστήματα θα λειτουργήσουν με την επωνυμία Μασούτης από την 1η Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον για την Γέγος είχε εκφράσει και η ΑΒ Βασιλόπουλος, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις δεν τελεσφόρησαν και τελικώς διακόπηκαν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Γέγος, Ευάγγελος Γέγος, έγραψε τον δικό του αποχαιρετισμό από τον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λαμβάνοντας πληθώρα μηνυμάτων από συνεργάτες και φίλους. Ειδικότερα, ο κ. Γέγος έγραψε:

«Μετά από 51 χρόνια ιστορίας η αυλαία έπεσε. Τα SUPER MARKETS ΓΕΓΟΣ ιδρύθηκαν το 1971 και πέρασαν πριν λίγες μέρες στις αλυσίδες ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ (4 καταστήματα) και ΜΑΣΟΥΤΗΣ (2 καταστήματα). Ένας μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες, προμηθευτές, στα μέλη του ΕΛΟΜΑΣ καθώς και σε όλο το προσωπικό μας που μας στήριξε όλα αυτά τα χρόνια. Σας ευχαριστούμε θερμά όλους. Κάθε τέλος μια νέα αρχή».

Για το 2022 ο κύκλος εργασιών της Γέγος εκτιμάται ότι θα φτάσει σε περίπου 19 εκατ. ευρώ, ποσό αντίστοιχο με εκείνο του 2021. Τότε, η αλυσίδα είχε εμφανίσει τζίρο 19,079 εκατ. ευρώ, μικτά κέρδη 5,183 εκατ. ευρώ και EBITDA 1,206 εκατ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.