ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ανοδική πορεία οι αγοραπωλησίες tankers

11:11 - 12 Μαϊ 2020 | Ναυτιλία
Σε ανοδική πορεία οι αγοραπωλησίες tankers
Η αβεβαιότητα που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία λόγω της πανδημίας επηρεάζει αρνητικά το επενδυτικό κλίμα και περιορίζει τις αγοραπωλησίες πλοίων.

Όπως επισημαίνει η Allied Shipping Research, η μειωμένη ζήτηση έχει καθυστερήσει νέες παραγγελίες, με την αγορά των tankers, ωστόσο, να κάνει τη διαφορά και να μοιάζει τη δεδομένη χρονική στιγμή η πιο προσοδοφόρα.

Την περασμένη εβδομάδα, παρατηρήθηκαν δύο νέες παραγγελίες στην αγορά του ξηρού φορτίου. Πρόκειται για φτωχή επίδοση, συγκριτικά με περασμένες εβδομάδες, η οποία αποδίδεται στην αστάθεια στις αγορές εμπορευμάτων και στο περιορισμένο αγοραστικό ενδιαφέρον λόγω της διαφοράς ανάμεσα στις τιμές για νεότευκατα και second-hand πλοία.

Στην αγορά των δεξαμενόπλοιων, παρατηρήθηκαν τέσσερις νέες παραγγελίες και σύμφωνα με την Allied Shipping Research, τα υγιή θεμελιώδη στοιχεία ίσως οδηγήσουν σε περαιτέρω αυξημένη δραστηριότητα τις ερχόμενες εβδομάδες.

Τέλος, σημειώνεται, ότι η πρόσφατη πτώση που κατέγραψαν οι τιμές των νεότευκτων ενδέχεται να ενισχύσει το ενδιαφέρον πιθανών επενδυτών.

Sale Ships

Στοιχεία: Allied Shipping Research

Τελευταία τροποποίηση στις 11:36 - 12 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.