ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

EuroDry: Σε τροχιά κερδοφορίας το τρίτο τρίμηνο-Εξετάζει επέκταση στόλου

16:48 - 12 Νοε 2020 | Ναυτιλία
EuroDry: Σε τροχιά κερδοφορίας το τρίτο τρίμηνο-Εξετάζει επέκταση στόλου
Σε κερδοφόρα πορεία διατηρήθηκε η EuroDry, συμφερόντων του Αριστείδη Πίττα, το τρίτο τρίμηνο του 2020, εν μέσω προκλήσεων στη ναυλαγορά ξηρού φορτίου.

Ειδικότερα, τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 6,8 εκατ. δολάρια έναντι 7,7 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Αυτή η μείωση 11,3% των εσόδων οφείλεται στα χαμηλότερα επίπεδα των χρονοναυλώσεων.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 0,5 εκατ. δολάρια έναντι ζημιών 0,4 εκατ. δολαρίων πέρυσι.

Το μέσο ημερήσιο ισοδύναμο χρονοναύλωσης υποχώρησε στα 11.873 δολάρια το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους από 12.088 δολάρια την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Ο Πρόεδρος και CEO της EuroDry, κ. Αριστείδης Πίττας σχολίασε:

«Στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, η εταιρεία επωφελήθηκε από τη σταδιακή βελτίωση της ναυλαγοράς, ως απότοκο της επανεκκίνησης των περισσότερων οικονομιών από τα μέτρα lockdown. Από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου, οι αγορές υποχώρησαν, αλλά παραμένουν σε ικανοποιητικά επίπεδα δεδομένης της αυξημένης αβεβαιότητας που έχουν επιφέρει το δεύτερο κύμα κρουσμάτων και τα νέα περιοριστικά μέτρα που τίθενται σε ισχύ, ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

Συνεπώς αναμένουμε ότι οι αγορές του ξηρού φορτίου θα επηρεαστούν βραχυπρόθεσμα από αυτήν την κατάσταση και μεσοπρόθεσμα από τη χαμηλή ανάπτυξη του παγκόσμιου στόλου λόγω του ιστορικού χαμηλού του βιβλίου παραγγελιών. Αναμένουμε, λοιπόν, ότι οι εμπορικές εξελίξεις θα αποτελέσουν βασικό παράγοντα επίδρασης της πορείας των ναύλων.

Για να εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο τρόπο την τάση της αγοράς, στοχεύουμε στη μείωση του κόστους κεφαλαίου και στη δημιουργία πρόσθετης ρευστότητας μέσω επιλεγμένων αναχρηματοδοτήσεων χρέους και αποπληρωμής ακριβότερων χρηματοδοτικών μέσων στον ισολογισμό μας και στην αξιοποίηση κεφαλαίων για την ανανέωση ή την επέκταση του στόλου μας».

Η EuroDry διαχειρίζεται έναν στόλο επτά πλοίων, συνολικής χωρητικότητας 528.931 dwt, εκ των οποίων τέσσερα είναι panamazes, ένα ultramax και δύο kamsarmaxes.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:01 - 12 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.