ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ένα πλοίο μετά το άλλο αποκτά η Castor Maritime

14:26 - 19 Φεβ 2021 | Ναυτιλία
Το ένα πλοίο μετά το άλλο αποκτά η Castor Maritime
Με ταχείς ρυθμούς ενισχύει το στόλο της η Castor Maritime, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παναγιωτίδη, αποκτώντας ένα ακόμη πλοίο.

Ειδικότερα, η ναυτιλιακή αγόρασε ένα kamsarmax, κατασκευής 2010, έναντι 14,8 εκατ. δολαρίων. Η ταυτότητα του πλοίου και ο πωλητής δεν έχουν γίνει γνωστοί. To πλοίο αναμένεται να παραδοθεί στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του επόμενου.

Ο CEO της Castor, Πέτρος Παναγιωτίδης σχολίασε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανακοινώνουμε την απόκτηση του τρίτου πλοίου, τύπου kamsarmax, και παραμένουμε πιστοί στο σχέδιό μας για σταθερή αξιοποίηση των κεφαλαίων μας και ανάπτυξη του στόλου μας. Με την ολοκλήρωση όλων των πρόσφατων εξαγορών μας, ο στόλος μας θα αποτελείται από δώδεκα πλοία, διπλάσια σε αριθμό από τις αρχές του 2021. Εστιάζουμε στον εντοπισμό και στην αξιοποίηση ευκαιριών που μας παρουσιάζονται, σε διάφορα μεγέθη αλλά και κατηγορίες πλοίων».

Σημειώνεται ότι η ναυτιλιακή έκανε πρόσφατα άνοιγμα στα δεξαμενόπλοια, αποκτώντας δύο aframaxes. Ο στόλος της αποτελείται από 1 capesize, 3 kamsarmaxes, 6 panamaxes, καθώς και 2 aframaxes.

Ο δείκτης της ναυλαγοράς ξηρού φορτίου, Baltic Dry Index σημειώνει «άλμα» αυτήν την εβδομάδα. Η ναυλομεσιτική Lorentzen & Stemoco τόνισε πως στην αγορά των kamsarmaxes, οι ναύλοι κινούνται «από υψηλά σε υψηλά».

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:39 - 19 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.